Volvo va lansa un camion electric cu autonomie de 600 de kilometri

0
259
Camion electric Volvo, cu autonomie de 600 de kilometri/Sursa FOTO:volvotrucks.com

Volvo Trucks și-a depășit din nou rivalii, după ce oficialii companiei au făcut marele anunț: lansarea în a doua jumătate a anului 2025 a camionului care va avea o autonomie de până la 600 de kilometri la o singură încărcare.

Volvo Trucks va lansa în anul 2025 FH Electric, camionul electric care are o autonomie de până la șase sute de kilometri la o singură încărcare

Noul camion utilizează o tehnologie inovatoare care integrează motorul, cutia de viteze și puntea motoare într-o singură unitate. Prin această modificare se maximizează spațiul pentru baterii și se îmbunătățește eficiența. Acest aspect, combinat cu îmbunătățiri software, va contribui la creșterea performanțelor generale ale camionului electric, conform informațiilor de pe site-ul oficial.

„Noua noastră navă-amiral electrică va fi o completare excelentă a gamei noastre de camioane electrice și va permite transportul fără emisii pe distanțe mai lungi. Va fi o soluție excelentă pentru companiile de transport cu un kilometraj anual ridicat al camioanelor lor și cu un angajament puternic de a reduce CO2”, a declarat președintele Volvo Trucks, Roger Alm.

În acest timp directorul de calitate al Volvo Trucks, Jan Hjelmgren, a subliniat importanța investițiilor verzi ale companiei și a menționat că deciziile politice sunt cruciale pentru adoptarea vehiculelor fără emisii pe scară largă.

Volvo are planuri mari la nivel mondial, deși industria trece prin momente grele

Oficialii Volvo au anunțat deschiderea unei noi uzine în Monterrey, Mexic. Fabrica va începe producția în anul 2026, după o investiție de aproximativ 700 milioane de dolari. Aceasta va sprijini strategia de creștere a Volvo Trucks în America de Nord și va asigura capacități industriale necesare pentru a răspunde cererii crescute din regiune.

Anunțul celor de la Volvo apare într-un moment dificil în care piața europeană a camioanelor grele se confruntă cu o încetinire, după o cerere crescută în ultimii trei ani. Prețurile ridicate ale vehiculelor electrice (între 250.000 și 400.000 de euro) și subvențiile insuficiente sunt obstacole pe care clienții le trec destul de greu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte − 1 =