VW Caddy California: Camping în stil american

0
153

În ciuda faptului că tot ce vine de peste Atlantic ar trebui să fie mare, un Caddy rămâne totuși… un Caddy. Doar că de data asta se cheamă California și este un VAN cu veleități de crossover care a devenit camper. Un fel de „văr american” cu mai multe fețe, zic unii. Mai degrabă un „multi-tool” ar spune constructorul.

Cu Caddy California, Volkswagen face primul pas în segmentul camperelor din clasa compact. Avantajul este că poate fi configurat în funcție de cerințele și modul de utilizare al viitorului posesor. Se bazează pe noua generație a lui Caddy, cea de-a cincea și este primul Van care folosește beneficiile platformei transversale modulare (MQB) care îi permit folosirea celor mai noi tehnologii și creșterea spațiului. Un bun exemplu sunt interfețele interactive pentru șofer și pasagerul din față, care sunt apanajul noului „Digital Cockpit”, cu sistemele de radio și infotainment având afișaje de până la 10 inci.
Dar, cea care impresionează rămâne partea din spate unde accesoriile pentru autoutilitarele camper au fost gândite în detaliu.
Mai întâi este vorba despre un pat pliant nou. Cu arcuri și o saltea de înaltă calitate, construcția sa oferă același nivel de confort pentru dormit ca paturile din T6.1 California și Grand California (modele în genul Transporter și Crafter). Un pat cu dimensiunile 1.980mm x 1.070 mm, este considerat foarte mare, mai ales dacă ne raportăm la lungimea lui Caddy de 4.853 mm. Se deschide până în spatele scaunelor din față. Pliat, se reduce la o treime din lungimea sa și se așează compact deasupra spațiului de încărcare. În timp ce la modelul anterior al doilea rând de scaune a făcut parte din construcția patului, acest lucru nu mai este valabil acum. În funcție de preferințe scaunele din al doilea rând pot fi acum foarte ușor scoase și nu au legătură cu susținerea patului.
Ca un plus, puteți dispune de un plafon panoramic mare cu o suprafață de 1,42 m2. Ziua dispuneți în interior de lumină naturală, în timp ce noaptea puteți adormi privind stelele. Partea mai puțin faină este că face parte din opționale.
Dispuneți acum și de un nou sistem modular de corturi, care poate fi conectat foarte rapid și ușor cu ajutorul „tijelor de aer” cu pompă. Deoarece este de sine stătător, sistemul poate fi utilizat și separat, fără Caddy. Am spus corturi, pentru că ansamblul poate fi extins prin adăugarea unei cabine de dormit. Mărește dimensiunea spațiului de locuit, astfel încât să se creeze suficient spațiu pe teren pentru o familie cu toate echipamentele sale de camping. Două persoane dorm în acest caz în Caddy și două în noul cort. Partea bună este că dispun de ferestrele mari, care pot fi de asemenea deschise complet, asigurând multă lumină pe tot parcursul zilei.
Însă partea forte al lui Caddy California este… din păcate tot opțională! Este vorba despre o mini bucătărie care este o caracteristică nouă, un punct culminant și USP (Unique Selling Point, un fel de atu unic pentru vânzarea unui produs), după cum avea să susțină constructorul, în această clasă de camper. „Kitchenette” este amplasată lângă peretele stâng al spațiului de încărcare, sub pat, iar atunci când ușa haionului este deschisă, poate fi trasă în afară. În felul acesta ușa oferă și protecție împotriva ploii în timpul gătitului și mai ales vă permite să stați în picioare atunci când vă etalați calitățile de bucătar.
Are două sertare. În cel de sus este integrat un aragaz cu un singur ochi, care are un raft și include și un paravânt rabatabil. Sertarul inferior este mai mare și conține o tavă pentru tacâmuri și spațiu suplimentar de depozitare pentru ustensilele de gătit și provizii. În partea din spate a bucătăriei este încorporată o cutie asigurată, cu ventil de podea, pentru butelia de gaz cu o greutate la încărcare de 1,85 kg. Și uite așa, cu „chicineta” la bord, Caddy California poate fi omologat ca autorulotă.
Motorizarea cuprinde un motor diesel TDI de 2,0 litri, în  două variante de putere, de 75 CP și 122 CP și un motor pe benzină de 1,5 litri TSI, turbo, de 116 CP. Iar partea faină este că puteți dispune și de tracțiune integrală. Evident, tot opțional. Oricum ar fi, aveți disponibilă o soluție de vacanță care se pretează foarte bine situației actuale și care oferă un mare grad de libertate. Doar destinația rămâne de stabilit.

Foto: VW

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru − 1 =