Mașini inteligente cu AI

0
279

Continental și Google Cloud echipează mașinile cu inteligență artificială generativă

Parteneriatul dintre cele două companii integrează Google Cloud direct în computerele vehiculelor și astfel șoferii pot interacționa cu ma­șina lor printr-un dialog natural.

Cu alte cuvinte, sistemul IA al Google Cloud le permite șoferilor să vorbească cu mașina lor. De exemplu, cel de la volan poate între­ba despre hoteluri sau atracții turistice aflate de-a lungul traseului în desfășurare, cum ar fi să afle informații despre o anumită clădire istorică din apropiere. În acest caz, sistemul compilează în timp real informații detaliate și le redă șoferului ca un ghid audio într-un muzeu. De asemenea, șoferul poate pune întrebări ulterioare fără să repete întregul context, iar IA generativă conversațională a Google Cloud îl interpretează pe cel corect.

Pe de altă parte, Continental se asigură că sistemul are acces la informații specifice vehiculului, cum ar fi manualul de utilizare. Asta înseamnă că șoferul, de exemplu, poate afla direct unde este portul USB sau care este presiunea necesară în anvelope atunci când mașina este complet încărcată. Iar asta arată că inteligența artificială generativă a Google Cloud îi permite sistemului să învețe constant, să creeze conținut nou și să se adapteze la preferințele utilizatorului.

Iar aici intervine Smart Cockpit HPC, computerul performant al celor de la Continental, ce combină experiența utilizatorului cu performanța întregului sistem. Astfel se permite integrarea diferitelor domenii și funcții, cum ar fi cluster și infotainment, cu o interfață cu un sistem de operare Android (afișaj, radio, telefon, oglindire telefon și navigare) și sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS). Combinând toate funcțiile cluster și infotainment într-o singură cutie, Smart Cockpit HPC reduce numărul de unități de control instalate anterior, precum și cablajele extinse și totodată reduce semnificativ complexitatea arhitecturii vehiculului.

Sistemul este conceput pentru configurația tipică cu două afișaje, pentru zona centrală și grupul de instrumente de control, dar poate fi extins să includă până la trei afișaje, de exemplu, unul să fie de tip head-up. Chiar dacă Smart Cockpit HPC este o soluție preconfigurată, se pot face și adaptări specifice utilizatorului între interfața om-mașină și hardware.

Continental a fost primul furnizor care a deschis calea pentru arhitectura vehiculelor condusă de HPC. Împreună cu Volkswagen, Continental a pus în producție primul computer central foarte performant pentru întreaga rețea de modele electrice ID. Până la sfârșitul anului 2024, vor ieși de pe linia de asamblare 30 de modele de vehi­cu­le de la diferiți producători echipate cu computere de înaltă performanță de la Continental.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 4 = doisprezece