Taxiuri zburătoare la Paris, pe durata Jocurilor Olimpice. VIDEO

0
2416
Taxiuri zburătoare la Paris/Sursa FOTO: Volocopter

Lucrurile se mișcă tot mai rapid și când vorbim despre taxiurile aeriene. Guvernul francez a aprobat construirea unei platforme plutitoare la Paris, pe malul râului Sena, pentru decolarea și aterizarea acestor aparate. Decizia este valabilă doar pe durata Jocurilor Olimpice, care sunt programate în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Taxiuri zburătoare la Paris, pe durata Jocurilor Olimpice. Acestea vor zbura în intervalul 08:00 și 17:00

Această inițiativă face parte dintr-un proiect inovator de transport aerian urban, menit să faciliteze mobilitatea în capitala Franței pe durata competiției. Stația de taxiuri zburătoare se va afla pe o platformă plutitoare ce va fi amplasată în apropierea stației de tren Austerlitz și va funcționa până la sfârșitul anului, conform informațiilor publicate de france24.com. Taxiurile zburătoare vor opera între orele 08:00 și 17:00, cu o frecvență de două zboruri pe oră.

Activitatea va fi gestionată de Aeroports de Paris, în colaborare cu administrația locală din Paris și compania Volocopter. Aeroports de Paris este cel mai important operator din domeniul serviciilor și administrării aeroportuare din Franța. În prezent, Franța dispune de patru vertiporturi pentru taxiuri zburătoare, situate în următoarele locații:

  • Aeroportul Paris Charles-de-Gaulle
  • Aeroportul Paris Bourget
  • Zona Issy-les-Moulineaux, la nord-vest de Paris
  • Aerodromul Saint-Cyr-l’Ecole, în apropiere de Versailles

Vehiculele zburătoare Volocopter, aprobate, „de probă”, la Paris

Agenția Europeană de Securitate Aeriană (EASA) nu a certificat aceste aeronave, ceea ce înseamnă că zborurile organizate în timpul Jocurilor Olimpice vor fi demonstrative și gratuite și vor fi asigurate de compania Volocopter. Producătorul german a dezvoltat VoloCity, o aeronavă electrică cu două locuri, echipată cu baterii ce alimentează 18 rotoare dispuse în formă de coroană deasupra cockpitului. Aceasta seamănă cu un elicopter, dar nu are rotorul din spate și este mult mai silențioasă.

Proiectul de taxiuri zburătoare electrice din Paris reprezintă un pas important către modernizarea transportului urban. Demonstrând fezabilitatea acestui nou mod de transport în timpul Jocurilor Olimpice, autoritățile speră să deschidă calea pentru utilizarea pe scară largă a taxiurilor zburătoare în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte × 3 =