McLaren P1™ făcut de LEGO

0
2470

Cea mai recentă colaborare dintre constructorul britanic McLaren Automotive și LEGO Group este o replică la scară 1:8 a hipercarului hibrid McLaren P1.

Ingineria și tehnologia de vârf care stau la baza performanței, stilului și designului funcțional al lui McLaren P1™, au fost provocarea perfectă pentru echipa LEGO Technic ca să reproducă hipercarul cât mai detaliat. Iar pentru asta macheta a trebuit să capete dimensiuni destul de generoase (59 cm lungime, 25 cm lățime și 14 cm înălțime), tocmai ca să poată fi expuse mai multe detalii tehnice ale mașinii.

Dezvăluită ca parte a LEGO Technic Ultimate Car Concept Series, noua versiune LEGO Technic la scara 1:8 este construită din 3.893 de elemente, iar fiecare mașină are un număr de serie unic. Numărul mare de elemente se va răsfrânge în părțile componente ale modelului auto cum ar fi, de exemplu, cutia de viteze cu 7 trepte, suspensia, motorul V8 cu pistoane, aripa spate reglabilă și ușile diedrice care se deschid cu un mecanism avansat. Evident că toate vor garanta o experiență de construcție captivantă de la început și până la sfârșit, care este autentică mai ales pentru adevăratul McLaren P1™.

Despre rezultatul colaborării dintre McLaren și LEGO, Tobias Sühlmann, Chief Design Officer McLaren Automotive, a spus: „Este uimitor să vezi atât de multe elemente din P1 original aduse la viață de echipa LEGO pentru LEGO Technic McLaren P1™. Sper că această colaborare să inspire următoarea generație de designeri și ingineri să depășească limitele inovației în domeniul auto”.

La rândul său, Kasper Rene Hansen, Designer, LEGO Group, a completat: „De la exteriorul cu forme aerodinamice până la interior și motorul V8 cu pistoane adevăratul McLaren P1 este o mașină incredibilă. Am vrut să surprindem aceste detalii în cel mai bun mod posibil cu modelul nostru LEGO Technic și nu am vrut să facem compromisuri în niciun fel. Prin urmare, am lucrat la mai multe variante ale mașinii pentru testarea diferitelor modele. De asemenea, ne-am confruntat cu o provocare uriașă cu ușile emblematice fluture, deoarece aveau nevoie de un nou mecanism ca să rămână deschise. A fost o experiență grozavă să recreez McLaren P1 și sper că toți pasionații de super-mașini sunt gata să exploreze detaliile și complexitățile adevăratului McLaren P1 în formă LEGO Technic”.

Pe piața autohtonă LEGO Technic McLaren P1 va fi disponibil din luna august la un preț de 2250 lei. Ce vreți, macheta are totuși aproape 4000 de piese!

Vă recomandăm și:

Lego: Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole

LEGO și McLaren

McLaren Automotive – Simulator de mișcare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + = 11