LEGO și McLaren

0
161

Constructorul McLaren își sărbătorește cel de-al 60-lea an de existență făcând echipă cu LEGO Group pentru lansarea primului pachet dublu de machete funcționale din seria Speed Champions. Acesta include două dintre cele mai emblematice supermașini ale McLaren: F1 LM din anii ‘90 și recentul hypercar McLaren Solus GT.

Ambele creații LEGO omagiază inovația tehnică și limbajul de design McLaren preluând detalii autentice de la mașinile din reale, inclusiv culoarea Papaya Orange a lui F1 LM, poziția centrală a scaunului de conducere și canalele de răcire. Pentru Solus GT, născut dintr-un concept din lumea virtuală a jocurilor video, de asemenea s-a preluat designul său spectaculos al cockpitului central cu un singur loc, la care se adaugă și spectaculoasa aripa spate pentru mărirea forței aerodinamice. Setul include 581 de piese, inclusiv doi șoferi minifigurine LEGO în costumele de curse ale McLaren.

În urmă cu 60 de ani, pilotul de curse, inginer și vizionarul născut în Noua Zeelandă Bruce McLaren a înființat echipa de curse în Anglia, care rămâne unul dintre cele mai de succes nume din lume în sportul cu motor. McLaren este singura echipă care a câștigat „Triple Crown of Motorsport” cu victorii în curse în Marele Premiu de la Monaco, Indianapolis 500 și Le Mans 24 Hours. Iar în anul 1968, povestea mărcii britanice a început când Bruce însuși a dezvăluit M6GT, primul supercar McLaren.

Grupul LEGO și McLaren și-au unit forțele pentru prima dată în 2015, iar de atunci au creat șase mașini LEGO Speed Champions McLaren și două modele LEGO Technic McLaren. Pentru sărbătorirea celei de-a 60-a „etape” a celor de la McLaren și lansarea primului pachet dublu, designerii atât de la LEGO Group, cât și de la McLaren s-au reunit la sediul LEGO din Billund din Danemarca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru − = 2