Kenwood – Ochiul atent al mașinii

0
2254

Kenwood a lansat o nouă gamă de camere de bord DRV de mici dimensiuni care sunt compatibile inclusiv cu vehiculele electrice și hibride. Pot fi folosite și pentru vizionarea în spate, foarte utile pentru decapotabile, van-uri, camionete și autocaravane.

Iată că cei de la Kenwood nu sunt recunoscuți doar pentru partea de audio. Mai nou au lansat o gamă de camere auto DRV disponibilă pentru două zone de utilizare: față și spate.

În față

Camerele au rezoluții de la 1080P și până la 4K (3840 x 2160 pixeli), având capacitatea să înregistreze și fișiere de sunet pe lângă cele video. Cele din față sunt suficient de mici încât să fie montate în spatele oglinzii retrovizoare, fiecare având aproximativ aceleași dimensiuni cu o cutie pentru căști wireless, de 59 mm x 43 mm x 24 mm.

În ciuda dimensiunilor, Kenwood a păstrat un ecran TFT color de 2 inci care face na­vi­­garea mai ușoară a meniurilor și permite utilizatorului să verifice instantaneu imaginile și funcționarea camerelor.

De asemenea, șoferii își pot conecta DRV-ul la un smartphone folosind Bluetooth și Wi-Fi prin intermediul aplicației Kenwood dedicate. Acest lucru face legătura mai rapidă și permite actualizări de software live pentru cameră.

Dispun de sloturi pentru mini SD Card Recorded File Capacity care vă pot permite să înregistrați până la 960 de minute, în funcție de capacitatea cardului.

În spate

Adăugarea unei camere în spatele mașinii este o opțiune din ce în ce mai populară, în special pentru șoferii profesioniști care au nevoie de protecție completă. Dar pentru vehiculele cu vedere în spate lipsă sau limitată, este imposibil să se obțină o vedere nestingherită în spate. Acest lucru îi afectează pe proprietarii de vehicule comerciale și autocaravane și până la decapotabile și supercaruri cu motor central. Chiar și geamurile din spate puternic colorate pot avea ca rezultat filmări ineficiente ale camerei.

De data asta Kenwood oferă o cameră spate impermeabilă ce poate fi montată în exteriorul vehiculului. Există trei opțiuni de montare ale acesteia: pe ornamentul plăcuței de înmatriculare, pe bara de protecție sau, mai convențional, în spatele lunetei sau a hayonului.

Obiectivul camerei din spate este discret, aceasta având aproximativ dimensiunea unui „cub” mic de… Knorr. Este clasificat IP67 pentru impermeabilizare și are un cablu lung de 5,5 m, ce îi per­mi­­te să fie utilizat pe vehicule mari. Odată montat, poate înregistra vizualizarea din spa­tele mașinii la rezoluție completă de 2560×1440 px. Inclusiv pe smartphone.

Vă recomandăm și:

Best Electric Car România 2024 – Ediția a patra

Plan controversat în Marea Britanie. Ce îi așteaptă pe șoferi

Mercedes-Benz – Impact total… vizibil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 + unu =