Rolls-Royce: noi modele electrice, dar motorul pe benzină rămâne

0
764

Rolls-Royce lucrează la un SUV și o limuzină 100% electrice. Totuși, marca de automobile de lux britanică intenționează, de asemenea, să păstreze motorul său puternic V12 biturbo până în 2030.

Rolls-Royce Spectre

În 2022, Rolls-Royce a lansat primul său model electric, coupeul Spectre, care înlocuiește, într-un fel, vechiul model Wraith pe benzină. Cu o putere de 585 de cai și o greutate impresionantă de 2.975 kg, acest nou model electric nu va rămâne singurul cu emisii zero din gama mărcii din Goodwood pentru mult timp.

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce pregătește încă două automobile electrice

Primul dintre acestea va fi un SUV de mari dimensiuni, dar ceva mai mic decât actualul Cullinan (care are 5,34 metri lungime). Acest nou SUV este așteptat în 2027 și va avea, probabil, o greutate de peste trei tone. Al treilea model electric va fi o limuzină mare, preconizată să apară în 2028. Acesta va înlocui actualul Phantom, deși nu se știe încă ce se va întâmpla cu modelul Rolls-Royce Ghost, lansat în 2020.

Motorul V12 pe benzină rămâne

Totuși, până în 2030, Rolls-Royce intenționează să continue să vândă modele echipate cu motor V12 biturbo pe benzină. Pentru a face acest lucru, constructorul va păstra în catalogul său modelul Cullinan până la sfârșitul acestui deceniu, aducând modificări semnificative motorului, pentru a se conforma normelor Euro7. Începând cu 2031, se preconizează că doar modelele electrice vor rămâne în gama Rolls-Royce. Tehnologia electrică, silențioasă prin natura sa, se potrivește bine cu caracterul rafinat, ultraluxos, al vehiculelor Rolls-Royce. Iar îmbunătățirile constante ale bateriilor vor permite menținerea unei autonomii suficiente și a unor performanțe mai mult decât acceptabile.

Vă recomandăm și:

Rolls-Royce Spectre Semaphore: vopsea și grafică speciale. FOTO

Rolls-Royce 20 H.P. – Un moment de cotitură

Leapmotor T03 a debutat oficial în România cu prețuri de la 19.900 euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte + 4 =