Ferrari 12Cilindri la 16.000 de euro? Da, dar nu e ce credeți!

0
684

Este vorba despre o machetă. Iar achiziționarea acestei machete Ferrari 12Cilindri la scara 1:8 necesită un cec serios. Trebuie să scoți din buzunar peste 16.000 de euro pentru un exemplar fabricat în 300 de ore, cu o finisare fidelă, impresionantă.

În lumea miniaturilor auto, există mai multe categorii. Sunt acelea care îi distrează pe copii, cele care trebuie asamblate ca piesele de Lego și apoi acelea care au o funcție pur decorativă. În această ultimă categorie, sumele implicate pot fi mari. Foarte mari.

Reproducere fidelă

Iată, de exemplu, această machetă Ferrari 12Cilindri de la Amalgam Collection. Specialistul britanic în replici miniaturale de mașini a introdus de curând în oferta sa acest supercar cu finisaje excepționale. Să ne uităm mai atent: exteriorul reproduce fidel forma coupelui italian și nuanța roșu Rosso Imola a caroseriei acestuia.

În habitaclu, s-a folosit chiar tapiseria albastră Blu Sterling pe care o găsim la mașina reală.. Percepția materialelor, proporțiilor și a reflexiilor îți dă impresia că este o un automobil veritabil, doar că la scară redusă, 1:8.

3.000 de ore de dezvoltare, 300 de ore de asamblare

Pentru a ajunge la un asemenea rezultat, meșteșugarii companiei petrec peste 300 de ore pentru fiecare exemplar. Concepția acestui obiect cu totul deosebit a necesitat, de asemenea, peste 3.000 de ore de studii și dezvoltare. O muncă asiduă care a dat naștere celei mai fidele miniaturi Ferrari 12Cilindri create vreodată.

Macheta Ferrari 12Cilindri, de la 16.600 de euro

199 de unități din această miniatură „Limited Edition” vor fi comercializate în întreaga lume. Clienții care își doresc vopsea și interior personalizate, identice cu cele ale Ferrari-ului lor 12Cilindri, vor trebui să scoată din buzunar și mai mult. Pentru că macheta Ferrari 12Cilindri într-o configurație la cerere are un preț ce poate ajunge la 23.240 de euro, comparativ cu „doar” 16.600 de euro, pentru ediția limitată.

Vă recomandăm și:

Fiat 850: Ferrari-ul de buzunar

McLaren P1™ făcut de LEGO

Bugatti Baby II Tourbillon Edition – Istoria la scară redusă

Ultimul Porsche 911 (tip 993), vândut pentru o sumă impresionantă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− sase = 1