Caterham parteneriat cu Yamaha Motors

0
614

Caterham și Yamaha Motor au încheiat un acord pentru următorul pas al dezvoltării conceptului Project V, viitorul coupe sport electric al brandului englez. Yamaha se va ocupa de axa electrică a prototipului.

Conceptul de design a fost dezvăluit inițial la Goodwood Festival of Speed din luna iulie 2023, iar ulterior prezentat la Salonul Auto de la Tokyo de la începutul acestui an. Acum compania engleză trece la următoarea fază a planurilor sale de pregătire a producției de serie.

Project V va dispune de un grup motopropulsor electric compact și ușor dezvoltat de Yamaha, rămânând fidel ADN-ului Caterham „ușor, simplu și distractiv de condus”. În plus, Yamaha va oferi și tehnologia și expertiza în controlul dinamicii vehiculului.

Proiectat de la început ca un vehicul pur electric, Project V este creația Șefului Designului de la Caterham, Anthony Jannarelly. Partea tare este că viziunea sa a fost adusă la viață de cei de la Italdesign.

Inițial, Project V folosește un grup motopropulsor electric cu baterie, alimentat de un singur motor de 200 kW (272 CP) montat pe puntea spate. Acesta este asociat cu un acumulator USOC litiu-ion de 55 kWh cu management termic avansat și capacitatea de reîncărcare de la 20% la 80% în doar 15 minute folosind un încărcător rapid de 150 kW DC.

Performanțele sale anunță o accelerație 0-100 km/h în mai puțin de 4,5 secunde, va atinge o viteză maximă estimată de 230 km/h și vizează o autonomie WLTP țintă de 400 km.

Filosofia de design minimalist înseamnă că Project V, la fel ca modelul Seven, este ușor și simplu. Caterham are ca țintă o greutate proprie de 1.190 kg în configurație 2+1, care va fi atinsă prin utilizarea unui șasiu inovator din fibră de carbon și aluminiu. Despre varianta opțională 2+2 nu s-au oferit încă detalii.

Însă, Project V este dezvoltat de TOKYO R&D, o casă de inginerie specializată în dezvoltarea de prototipuri și vehicule de producție majore comandate de OEM. Partea bună este că urmează să fie finalizat până la jumătatea anului 2025.

De reținut că Project V este dezvoltat sub marca Caterham, parte a VT Holdings cu sediul în Nagoya, Japonia. Iar colaborarea cu Yamaha nu numai că va oferi un grup motopropulsor care să corespundă cerințelor unui model Caterham complet nou, dar va accelera și furnizarea pe piață a noului model Project V. Asta dacă prețul de pornire rămâne undeva în jur de 95.000 euro.

Vă recomandăm și:

Caterham și RAF – Recunoașterea unei cariere

Caterham Seven 485, modelul de adio pentru Europa. GALERIE FOTO

Caterham Project V – Coupe electric

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 4 = unu