Renault Embleme, mașina care arată viitorul. FOTO

0
564
Renault Embleme/Sursa FOTO: Renault

Renault a dezvăluit conceptul Embleme, un vehicul electric hibrid care reprezintă viziunea mărcii pentru reducerea emisiilor de CO2. Acesta este un nou pas spre obiectivul de a atinge zero emisii nete de carbon până în anul 2040 în Europa și 2050 la nivel mondial.

Au apărut imaginile cu Renault Embleme, conceptul care va fi prezentat luna aceasta

Conceptul va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris, între 14 și 20 octombrie. Specialiștii au remarcat faptul că Renault Embleme continuă ideea conceptului Scenic Vision H2-Tech din 2022, ducând-o mai departe pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 90%, în comparație cu un vehicul echivalent produs în prezent.

Conceptul Embleme are forma unui break cu design agresiv, dar elegant, gândit pentru a fi eficient din punct de vedere aerodinamic. El o lungime de 4,80 metri și promite să ofere un spațiu generos pentru pasageri și bagaje.

Producătorul francez a optat pentru materiale reciclate și naturale, cu o amprentă de carbon scăzută, iar procesele de producție sunt bazate în întregime pe energie regenerabilă. De asemenea, s-a pus accent pe circularitate și reutilizarea unor piese, contribuind astfel la reducerea impactului de mediu al producției auto.

Renault Embleme folosește două surse de energie și este echipat cu un motor electric de 217 cai putere

Renault Embleme este echipat cu un sistem de propulsie electrică ce folosește două surse de energie: o baterie reîncărcabilă, pentru utilizarea de zi cu zi și o celulă de combustie cu hidrogen pentru călătoriile lungi. Motorul electric dezvoltă 217 cai putere și este alimentat de o baterie NMC de 40 kWh, care asigură o autonomie de câteva sute de kilometri.

Renault Embleme/Sursa FOTO: Renault

Celula de combustie pe hidrogen funcționează într-un rezervor de 2,8 kg, oferind puterea necesară pentru a extinde autonomia, cu o eficiență maximă de aproximativ 60%. Cu această configurație, Embleme poate parcurge până la 1.000 km fără a fi nevoie de încărcare, cu doar două opriri pentru realimentarea cu hidrogen.

Conform informațiilor de pe site-ul oficial, Renault susține că într-o călătorie tipică între Paris și Marsilia, 75% din energia electrică necesară vehiculului este generată de celula de combustie, fără alte emisii în afară de apă. Aceasta contribuie la reducerea amprentei de carbon și la creșterea eficienței energetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 × = trei