Aniversarea modelului VW Golf sărbătorită cu o paradă specială

0
182

Porsche Inter Auto Romania a reunit pentru prima dată toate cele 8 generații de Golf într-o paradă aniversară pentru a marca aniversarea celor 50 de ani de la lansarea legendarului model compact.

Porsche Inter Auto România a sărbătorit o jumătate de secol de la lansarea primului model Volkswagen Golf. Prima generație a modelului compact german a fost prezentată publicului în 1974.

Pentru aniversarea a 50 de ani de Volkswagen Golf, 50 de proprietari de automobile din diferite generații au participat la o paradă care a străbătut Capitala de la showroom-ul Porsche București Vest 1 la Porsche București Nord, unde au fost așteptați într-o atmosferă festivă. Porsche Inter Auto a reușit, cu această ocazie, să alinieze, pentru prima dată în România, toate cele opt generații de Volkswagen Golf GTI – de la MK1 la MK8 – toate în culoarea roșie, spre încântarea celor 400 de iubitori ai mărcii, prezenți la eveniment.

”În anul 1974, nimeni nu putea anticipa impactul pe care Golf-ul îl va avea asupra industriei auto și asupra culturii auto globale”, spune Alin Tapalagă, Director General, Porsche Inter Auto Romania. ”Modelul a fost conceput ca un automobil accesibil, dar, dincolo de asta, a reușit să devină, timp de 50 de ani, un punct de referință în design, tehnologie și stil de viață. Fiecare generație de Golf a marcat un nou capitol în istoria industriei auto, adaptându-se vremurilor și păstrându-și în același timp spiritul inconfundabil”.

50 de ani de VW Golf

Golful Mk1 a fost un răspuns la nevoia clienților de a avea o mașină compactă, economică și modernă. Într-o perioadă în care automobilul era perceput în primul rând ca un mijloc de transport, Golf-ul a redefinit conceptul de „mașină de zi cu zi”. A introdus confortul, siguranța și plăcerea de a conduce într-un pachet compact și reușea în scurt timp să devină un succes.

Volkswagen Golf este astăzi la a opta generație, iar în cei 50 de ani de existență s-a vândut în peste 37 milioane de exemplare fiind unul dintre cele mai cunoscute modele auto din lume.

Porsche Inter Auto este compania de retail auto care deține cea mai mare rețea de dealeri ai mărcilor Grupului Volkswagen din România având showroomuri în București și Timișoara.

Vă recomandăm și:

Volkswagen Golf GTI a împlinit 50 de ani

Volkswagen Golf 8 facelift: update major pentru modelul compact

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 1 = patru