Volkswagen Golf 8 facelift: update major pentru modelul compact

0
290

Volkswagen a prezentat oficial faceliftul pentru actuala generație a modelului compact Golf. Noul model primește o serie de modificări optice la nivel de design plus un update major al părții tehnice.

Volkswagen Golf împlinește 50 de ani de existență. Încă din 1974, timp de opt generații, modelul compact german a cucerit lumea fiind unul dintre cele mai bine vândute automobile din istorie cu 37 milioane de exemplare comercializate în întreaga lume.

Faceliftul adus actualei generații, probabil ultima care va mai utiliza motoare termice convenționale, este menit să păstreze modelul compact atractiv pentru încă câțiva ani buni. Numit și Golf 8.5, noul model este disponibil ca hatchback cu cinci portiere și break Variant în șase niveluri de echipare: Golf, Life, Style, R-Line plus sportivele GTE și GTI.

Facelift exterior

Privit de afară, noul Golf facelift vine cu o parte frontală ușor modificată caracterizată de blocuri optice LED ceva mai subțiri și un spoiler redesenat. Ca opțiune este oferită acum grila frontală luminată și farurile IQ.LIGHT LED care includ o fază lungă nouă, ultra-performantă. Avem și stopuri LED 3D pe lista noutăților. Patru culori noi pentru caroserie au fost introduse în configurator: Crystal Ice Blue Metallic, Anemone Blue Metallic, Oyster Silver Metallic and Grenadilla Black Metallic. Echiparea R-Line, GTE și GTI se pot comanda cu caroserie în două culori cu plafonul negru.

Interior plin de tehnologie

Designul interior nu s-a schimbat, dar au fost aduse o serie de modificări la nivel de tehnologie oferită. Sistemul multimedia este complet nou și are la bază a patra generație a sistemelor de infotainment VW. Sunt disponibile două sisteme multimedia cu ecrane de 10,4 inchi sau 12,9 inchi. Planșa de bord digitală este standard, ecranul Digital Cockpit Pro având o diagonală de 10,2 inchi. Volkswagen a ascultat criticile aduse de clienți în trecut și a modificat comenzile tactile pentru sistemul de climatizare și pentru cel audio. Faceliftul marchează și revenirea butoanelor fizice pe volan. Sistemul de infotainment actualizat integrează și chatbot-ul cu inteligență artificială ChatGPT ce poate fi utilizat prin intermediul asistentului vocal.

Motorizări

Volkswagen Golf facelift va fi oferit cu o gamă completă de motorizări ce include propulsoare pe benzină, diesel și hybrid. Motorizarea de bază este propulsorul 1.5 TSI cu patru cilindri de 115 CP și sistem de dezactivare a cilindrilor ACT. Același motor poate fi comandat și în versiune de 150 CP. Ambele versiuni pot fi asociată cu o transmisie manuală cu șase trepte. Pentru cutia automată DSG7 trebuie optat pentru versiunile mild hybrid ale aceluiași propulsor de 115 sau 150 CP.

Volkswagen păstrează și dieselul în ofertă cu motorul 2.0 TDI oferit în variante de 115 și 150 CP.

Volkswagen Golf 8 GTI va avea 265 CP și vor exista și două versiuni PHEV disponibile doar pe versiunea cu cinci uși: eHybrid cu 204 CP și GTE cu 272 CP care au standard cutie eDSG cu 6 trepte.

Variantele plug-in hybrid utilizează acum o baterie mai mare de 19,7 kWh ce promite o autonomie electrică de 100 km. Bateria se poate încărca la stații AC cu maxim 11 kW și, în premieră, la stații DC rapide cu maxim 50 kW.

„Golf se află în inima mărcii Volkswagen de jumătate de secol, oferind mobilitate la prețuri accesibile pentru toți, la cel mai înalt nivel tehnic. Tocmai pe acest lucru ne bazăm și acum cu noua etapă a evoluției – pe o eficiență, un confort, o calitate și un concept de operare și mai ridicate. Golf nu poate fi mai bun de atât”, a declarat Thomas Schäfer, CEO al Volkswagen Passenger Cars.

Mai puteți citi:

VW ID. 2all Concept – Electricitatea se ieftinește

VW Taigo: Volkswagen deschide un nou front

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − = 1