Lynk&Co 02: un SUV electric surpriză, cu un preț agresiv

0
110

Nu mai așteptam mare lucru de la Lynk&Co, care fusese retrogradată la statutul de marcă discretă, cunoscută doar pentru SUV-ul său plug-in hybrid, modelul 01. Însă, iată că ne surprinde cu Lynk&Co 02, un SUV electric compact, cu un preț foarte competitiv.

Poate că ai uitat de existența Lynk&Co, o marcă din universul Geely/Volvo, care, pe piața occidentală, s-a lansat pe segmentul de închiriere de mașini. SUV-ul Lynk&C0 01, un plug-in hybrid, a rămas relativ necunoscut în Europa. Cu toate acestea, constructorul auto chinez ne ia prin surprindere cu un nou SUV, de data aceasta electric, deși nu este complet nou. Este versiunea omologată pentru Europa a modelului Z10, comercializat de câțiva ani în China. SUV-ul ajunge acum pe piața europeană cu o fișă tehnică și, mai ales, un preț mult mai agresiv decât cel al modelului 01. Lynk&Co 02 se va situa în categoria lui Renault Scenic E-Tech și Peugeot e-3008, dar la un preț considerabil mai mic.

Lynk&Co 02 are caracteristicile sale specifice. Deși lungimea sa, de 4,46 metri, ar putea sugera că este înrudit cu Volvo C40, nu este așa, deoarece se bazează pe platforma SEA a modelului Volvo EX30, care este mult mai scurt. De fapt, fișa tehnică este aproape identică cu cea a modelului EX30, oferind 272 CP transmiși doar roților din spate și o baterie de 66 kWh, pentru o autonomie de 445 km. Sigur, suntem departe de cei 700 km ai noului Peugeot e-3008 Long Range sau ai Tesla Model Y Long Range, dar la un preț puțin peste 35.000 de euro,  cât costă Lynk&Co 02, lucrurile se schimbă radical!

Mai mult, Lynk&Co 02, lansat simultan pe mai multe piețe europene, vine cu dotări generoase: sistem audio Harman Kardon, conectivitate 5G, încărcător de 11 kW (22 kW pentru versiunea superioară), încărcare rapidă de 150 kW, jante de 19 sau 20 de inci și un ecran tactil central de mari dimensiuni.

Rămâne de văzut cum va fi primit acest nou SUV electric, într-o rețea de vânzare aproape inexistentă, în comparație cu rivalii bine stabiliți pe piață. Constructorul a anunțat că vânzările se vor face exclusiv online, iar comenzile sunt deja deschise. Chiar și fără ecobonusuri, deoarece Lynk&Co 02 este produs în China, SUV-ul rămâne competitiv în fața altor modele compacte, adesea mai scumpe și nu neapărat mai bine echipate.

Vă recomandăm și:

Volkswagen Tayron a fost lansat: când este disponibil în România. FOTO & VIDEO

McLaren și valoarea timpului

TEST: Renault Arkana E-Tech Esprit Alpine – Un nou început

Mitsubishi Outlander PHEV: debut oficial în Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 + noua =