Mini Cooper Electric Racing a devenit parte din Țiriac Collection

0
102

Primul Mini electric de curse din istorie și campion național de Super Rally a devenit parte din Țiriac Collection.

Țiriac Collection și-a îmbogățit galeria auto prin integrarea unui exemplar unic: proiectul românesc Mini Cooper Electric Racing. Dezvoltat în România, acest Mini Cooper electric a fost primul exemplar pregătit pentru competiții și a strâns un palmares impresionant, inclusiv titlul de campion național în Campionatul de Super Rally.

Prin integrarea acestui exemplar unic în colecție, Țiriac Collection susține un proiect românesc de succes și invită iubitorii de motorsport să descopere povestea captivantă a acestui campion, care poate fi admirat începând cu data de 18 octombrie 2024, alături de cele peste 170 de vehicule expuse în galerie.

MINI Cooper Electric Racing intră în istorie ca una din primele maşini electrice de curse derivată de la o maşină de serie, cu modificări minime.

Racing MIMI

Racing MIMI, cum este cunoscut MINI Electric Racing, a fost dezvoltat pe baza unui model pre-serie oferit de BMW Group și a participat la numeroase competiții de viteză din România, precum Campionatul Național de Viteză în Coastă, Trofeul Național Masters și Women Rally. Vehiculul, deși modificat minim față de versiunea de serie MINI Cooper SE, a reușit să mențină ADN-ul sportiv și iconic al brandului MINI. Chiar și în acest context, trebuie menționat că proiectul a primit modificări de la echipa românească Engage Engineering, incluzând un diferențial cu alunecare limitată dezvoltat special pentru model, un sistem de răcire special sau frâne preluate de la modelul John Cooper Works.

Performanțele acestui MINI Electric Racing s-au remarcat printr-o serie de clasări constante pe podium. După mai bine de 40 de curse la care a participat, palmaresul său a culminat cu victoria din 2023, când Horia Platona, inginer șef al proiectului și pilotul principal al echipei, a câștigat Campionatul Național de Super Rally la Clasa 2A (Tracțiune Față). Această performanță este importantă, Racing MIMI devenind primul model electric care a învins mașini cu motor pe benzină în pregătire de fabrică, cum ar fi cele din clasele R2, Rally 4 și TCR, mult mai puternice.

Țiriac Collection este deschisă publicului larg în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 19:00, la adresa Calea Bucureștilor nr. 289, Otopeni.

Vă recomandăm și:

Engage Racing prezintă BMW i4 Racing, un proiect Made in Romania

Primul Mini electric de competiţie din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × = 5