Renault 4 E-Tech: un concept „Fl4wer Power” pentru SUV-ul electric

0
65

Renault a ales Salonul Auto de la Paris pentru a dezvălui noul model electric R4 și pentru a-i anunța lansarea pe piață în vara anului 2025. De asemenea, marca franceză a profitat de ocazie pentru a prezenta conceptul Renault 4 Fl4wer Power, cu un stil „hippie chic” inspirat din anii 1970.

După prezentarea conceptului 4Ever Trophy la Salonul Auto de la Paris 2022, Renault și-a concretizat planurile de a readuce la viață miticul model 4L, prezentând, doi ani mai târziu, versiunea de serie. Renault 4 E-Tech electric reinterpretează designul mașinii de oraș lansate în 1961 și vine cu o variantă-prototip destinată aventurilor, inspirată de modelele 4L Safari și Savane. Conceptul Renault 4 Fl4wer Power are un interior plin de culoare și un stil neoretro și ușor milităros, facil de recunoscut.

Un concept de aventurier nonconformist

Acest concept de SUV de aventură vine cu o nuanță inedită de verde închis mat pentru caroserie, completată de accente decorative galben intens pe oglinzile retrovizoare, pe barele de protecție față și spate, precum și pe capacele roților. Jantele au diametrul mărit de la 18, cât au pe Renault 4 E-Tech de serie, la 20 de inci. În partea din față, farurile, iluminarea emblemei și conturul grilei frontale sunt detalii ce reflectă această culoare contrastantă, inclusiv cifra 4 de pe hayon.

Jantele, echipate cu anvelope off-road, sunt încadrate de un inel în culoarea caroseriei, care amintește de roțile vechiului model 4L. Pe lângă aspectul său aparte, Renault 4 Fl4wer Power beneficiază și de o gardă la sol majorată cu 15 mm față de versiunea de serie. Aceste modificări oferă conceptului un look original și neobișnuit, iar surprizele colorate continuă și în interior.

Un interior floral și suprarealist

Interiorul lui Fl4wer Power se bazează pe o atmosferă „hippie chic” cu inspirație artistică, având desene ce amintesc de stilul picturilor suprarealiste de la sfârșitul anilor 1920. Plafonul, tetierele și partea superioară a scaunelor prezintă un cer albastru decorat cu nori albi. Tapiseria și materialul viu colorat al bordului sunt împodobite cu margarete, având cifra 4 în mijloc și siluete de R4 ca petale.

Pe scurt, un exercițiu de stil care a captat atenția la Mondial de l’Auto Paris 2024 și care ar putea intra în producție în anii viitori.

Vă recomandăm și:

Elon Musk a prezentat un robotaxi care se conduce singur. Video

Dacia Bigster – Pasul spre segmentul C

Mitsubishi Outlander PHEV: debut oficial în Europa

Saoutchik 300GTC: un Mercedes în stil extravagant

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − 1 =