Adio, Barcelona! Nissan a anunțat că își va închide fabrica din orașul catalan

0
35

Gianluca De Ficchy, preşedintele Nissan Europa, a anunţat joi că, începând cu luna decembrie, fabrica din Barcelona va fi închisă.

În replică, câteva sute de muncitori au protestat împotriva planului de restructurare. Uzina şi anexele sale asigură circa 3000 de locuri de muncă, dar sindicatele estimează că, indirect, închiderea acesteia va afecta până la 25.000 de locuri de muncă.

Pentru Spania, decizia celor de la Nissan este una incomodă din moment ce aproximativ 10% din produsul intern brut este generat de industria auto conform datelor furnizate de ANFAC (Asociación Española de Fabricantes de Automóviles y Camiones). Planul de restructurare al mărcii, devoalat de CEO Nissan, Makoto Uchida, se bazează pe o reducere a producţiei globale cu 20% pentru a economisi 2,8 miliarde $ din costurile fixe.

Uchida a declarat reporterilor din Japonia că va discuta situaţia creată cu guvernul spaniol, fără însă a detalia mai mult. Cum nota de plată pentru închiderea fabricii s-ar putea ridica la circa 1 miliard de euro, guvernul spaniol îndeamnă oficialii Nissan să caute alte soluţii pentru reducerea costurilor.

Deschisă în 1980, fabrica din Barcelona produce modelele Navara şi e-NV200. În urma deciziei de a o închide producția celor două modele va fi relocată. Navara va fi produs în Africa de Sud în timp ce van-ul e-NV 200 va fi asamblat în uzina Renault din Maubeuge, Franţa.

Foto: BBC, asia.nikkei.com, europe.autonews.com, web24.news.com, www.wardsauto.com

http://www.autotestmagazin.ro/nissan-reduceri-de-criza-sau-de-salvare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + = unsprezece