Volkswagen Nivus: Un nou SUV Coupe se alătură gamei producătorului pentru piața din Brazilia

0
24

Volkswagen a lansat oficial noul model SUV coupe Nivus. Bazat pe cel mai mic crossover din gama sa, actualul Volkswagen T-Cross, modelul Nivus va fi disponibil inițial pe piața din Brazilia, urmând ca apoi să fie oferit și în restul Americii Latine.

Ulterior, Volkswagen va oferi acest model și în Europa, cel mai probabil începând cu 2022.

Volkswagen Nivus este un CUV, crossover utility vehicle, așa cum îl numește constructorul german. Noul model folosește platforma MQB A0 a grupului VW și va fi produs la uzina Anchieta din Brazilia.

Noul model are multe elemente de design similare cu modelul T-Cross, dar se diferențiază prin lina plonjată a plafonului.

Noul model introduce și un nou sistem multimedia dezvoltat pentru piața din Brazilia numit Volks Play ce utilizează un display tactil de 10 inch. Nivus este primul model pentru piața din Brazilia care folosește cruise control adaptiv și frânare automată în caz de urgență.

Nivus măsoară 4,26 metri în lungime, 1,75 metri în lățime și 1,49 metri în înălțime, având un ampatament de 2,56 metri. Prin comparație, Volkswagen T-Cross este cu 15 centimetri mai scurt. Portbagajul oferă un volum de 415 litri, în timp ce la T-Cross, volumul portbagajului este de 385 de litri.

Nivus este disponibil cu un motor pe benzină cu trei cilindri numit 200 TSI ce oferă 128 CP și 200 Nm asociat cu o cutie de viteze automată cu șase trepte.

Foto: VW

http://www.autotestmagazin.ro/volkswagen-golf-gti-mai-rapid-mai-agil-mai-performant/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt × 9 =