Albinele Bentley și-au reluat munca

0
52

Cu toate că titlul sună foarte muncitoresc, din fericire chiar este vorba despre albine, stupi și apicultură. Mai mult, Bentley a decis extinderea producției de miere după reîntoarcerea harnicelor viețuitoare la „locul de muncă”, adică la sediul său din Crewe.

De ieri, 20 mai, de Ziua Mondială a Albinelor, cei de la Bentley și-au așteptat micile lucrătoare să iasă din hibernare și să se întoarcă în propria stupină. Adică… doi stupi inițiali, dar care au fost suplimentați cu încă doi. Și foarte curând încă unul o să fie instalat. Asta pentru că celor 120.000 de albine, care și-au petrecut lunile de hibernare cu apicultorii locali, li se vor li se vor alătura încă 180.000 de albine de miere, din specia Apis Mellifera. Așa că extinderea la cinci stupi era stringent necesară când este vorba despre 300.000 de albine lucrătoare, cea mai numeroasă „colecție” apicolă din industria auto din Marea Britanie, după cum afirmă constructorul englez. Amplasați la marginea sediului din orașul Crewe, fiecare stup are capacitatea să producă 15 kg de miere, iar estimările arată că linia de producție pentru cei cinci stupi va produce peste 200 de borcane de miere, până la sfârșitul sezonului de recoltare, care vor fi oferite colegilor și vizitatorilor Bentley. Zona este plină de flori sălbatice preferate de albine și se învecinează cu mediul rural Cheshire, care oferă habitatul perfect pentru micile lucrătoare.

„Bentley’s Flying Bees au devenit un item de firmă aici în Crewe și, pe măsură ce revenim mai puternici ca afacere, acum este timpul ca albinele noastre să se întoarcă și să oferim un ajutor suplimentar prin intermediul lor. Ele fac parte dintr-un program mai larg de sustenabilitate la Bentley, care contribuie semnificativ la biodiversitatea locală și se adaugă ambiției noastre de a conduce mobilitatea durabilă de lux în viitor.”

Pentru multă lume este evidentă asocierea reîntoarcerii albinelor la lucru cu reluarea producției pentru modelele Continental GT și Flying Spur, după ce săptămâna trecută și-au reluat activitatea liniile de producție pentru Bentayga și Mulsanne. Aceasta face parte din programul Bentley Come Back Stronger, care include introducerea a 250 de măsuri vaste de igienă și distanțare socială, implementate pentru obținerea unui randament sigur. Dar nu se știe dacă măsurile se vor extinde și asupra celor 300.000 de albine.

Totuși, gurile rele spun că cei de la Rolls Royce s-au mișcat mai eficient și activ în protejarea acestor vietăți esențiale, remarcabile și extrem de vulnerabile. În 2017, compania a înființat o stupină la House of Rolls-Royce din Goodwood, în West Sussex. Stupina găzduiește aproximativ 250.000 de albine de miere, neaoș engleze, distribuite în șase stupi de lemn tradiționali. Și, culmea, în fiecare an producția de la „Rolls-Royce of Honey” este prelucrată minuțios de specialiști locali și este oferită oaspeților mărcii, inclusiv clienților care își comandă propriile modele din gama constructorului. Curios, nu?!

Foto: Bentley, Rolls Royce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt × = 8