Alexandra Andrei: „Ești acolo una cu natura, te mângâie soarele, te bate vântul, te udă ploaia”

0
48

A urcat prima oară pe motocicletă în anul 2018 și spune cu mâna pe inimă că ultimii trei ani au fost cei mai frumoși. Pleacă la drum, pe două roți, ori de câte ori are ocazia. Soțul ei este un motociclist cu experiență și a învățat-o cum să abordeze un viraj, cum să depășească, dar și ce înseamnă răbdarea în trafic. S-au căsătorit în urmă cu câteva luni, iar în luna de miere au plecat cu motocicletele.

Auto Test: Când ai mers prima oară pe motocicletă?
Alexandra Andrei: Merg pe motocicletă de la începutului anului 2018 și pot să spun, cu mâna pe inimă, că acești trei ani au fost „cei mai plini din viața mea”, în care am călătorit foarte mult.

Auto Test: Cât de des mergi cu motocicleta?
Alexandra Andrei: În oraș, dacă vremea este bună, merg destul de des cu motocicleta, mai ales în această perioadă în care încerc să evit transportul în comun. Cel mai mult îmi plac însă călătoriile lungi, în afara localității. În timpul verii am ieșit aproape în fiecare weekend și am făcut excursii de minimum două sau trei zile. Am reușit să prindem și o mini lună de miere tot cu motocicletele (râde).
Auto Test: Ce au spus cei din familie despre pasiunea ta?
Alexandra Andrei: M-au susținut încă de la început! Chiar dacă au avut mici rețineri, au avut încredere în mine. Ei știu că sunt o persoană responsabilă și nu au încercat să mă convingă să renunț. Desigur, mama îmi spune mereu să am grijă și mă roagă să-i dau un telefon când fac pauze.
Auto Test: Care sunt mesajele și sfaturile pentru doamnele și domnișoarele care își doresc să meargă pe motocicletă?
Alexandra Andrei: Dacă îți dorești să mergi cu motocicletă, ține minte că nu este nimic ce nu poți face dacă îți dorești cu adevărat. Eu am luat permisul pentru categoria A fără să îl am pe cel pentru B. Este adevărat că mi-a fost greu să mă adaptez, direct pe două roți, traficului din București, dar mi-am dorit foarte mult să călătoresc pe motocicletă așa că am exersat destul de mult. La început am mers puțin prin jurul blocului, apoi mi-am făcut curaj și am mers până la Ruse. După aceea nu mi-a mai fost teamă. În prima lună călătorisem deja aproape două mii de kilometri pe două roți. Cred că primul pas este să meargă la o școală moto. Dacă ezită, cred că trebuie să se mai gândească. Bucuria și libertatea pe care o ai când mergi pe motocicletă nu se compară cu nimic. Mereu le spun oamenilor că pe motocicletă ești mult mai conectat la tot ce este în jurul tău. Când înfloresc pomii este de ajuns să ridici viziera căștii și să te bucuri de mirosul florilor. Ești acolo, una cu natura, te mângâie soarele, te bate vântul, te udă ploaia.
Auto Test: Cât de important este echipamentul?
Alexandra Andrei: Este „caroseria motociclistului”. Dacă în oraș mai scap la câte o ieșire mică fără geacă, atunci când plec din localitate sunt mereu echipată: geacă, pantaloni moto, ghete și mănuși. Cred că asta face parte din conduita de drum a fiecăruia. Pe motocicletă ești oricum expus, iar echipamentul poate face diferența în cazul unui accident. Susțin purtarea acestuia atât personal cât și în toate campaniile în care mă implic.
Auto Test: Cât de mult te ajută prezența în Asociația Femeilor Motocicliste din România?
Alexandra Andrei: Este foarte fain să faci parte dintr-o gașcă de femei motocicliste. Asociația noastră este cadrul perfect unde să îți găsești prietene care au aceeași pasiune, dar unde poți și să te implici în proiecte precum campania de „Siguranță pe Două Roți” sau proiectul de „Mobilitate Urbană”. Suntem prezente la acțiuni care vizează siguranța pe șosele și fluidizarea traficului și promovăm motociclismul responsabil pe toate canalele media. Este foarte interesant să faci parte dintr-o asociație internațională și să întâlnești femei din toată țara care împărtășesc aceeași pasiune. Dacă ești pe drumuri, sigur găsești o motociclistă cu care să stai la o cafea…
Auto Test: Cum arată aceste călătorii? Unde dormi, ce mănânci…
Alexandra Andrei: (Râde) Soțul meu are o vorbă: „Hai că găsesc eu un drum”. De cele mai multe ori căutam împreună trasee mai puțin circulate. Îmi plac călătoriile pitorești prin sate, pe drumuri județene unde găsești mereu peisaje superbe. Prefer să dorm la pensiuni, deși am echipament de camping bun, rezistent la frig. Urăsc să ajung undeva plouată și să fiu nevoită să întind cortul tot pe ploaie și să nu am unde să îmi usuc hainele, dar nu refuz întrunirile moto unde se stă la cort sau în zone unde este foarte fain să dormi în natură.
Auto Test: Unde ți-a plăcut cel mai mult?
Alexandra Andrei: Cel mai mult îmi place să merg pe lângă Dunăre, pe Clisura Dunării. Este un drum foarte bun, cu multe viraje, perfect pentru mers cu motocicleta. Aș face oricând acest traseu. Cel mai mult, în aceste călătorii, îmi place „să mă dau” cu motocicleta. Știu că pare o glumă, dar așa stau lucrurile. Îmi place drumul chiar dacă este fără țintă… drum să fie. Pur și simplu îmi place să conduc motocicleta.
Auto Test: Ai spus ceva de o mini lună de miere. Cât de mult te susține soțul în călătoriile tale pe două roți?
Alexandra Andrei: Ne-am cunoscut într-un grup de prieteni motocicliști și am călătorit împreună încă de la primii mei kilometri pe două roți. A fost și este cel mai mare susținător al meu. Mă suportă și când merg mai încet în curbe și când am întâlniri și ședințe cu asociația. Noi râdem mereu și spunem că parcă s-a însurat cu „WIMA”. Când l-am întâlnit el era deja un motociclist experimentat. Pot să spun că el m-a învățat „să motociclesc”. În primele noastre ieșiri, mergea în față și îmi făcea semne cu mâna când să cresc viteza… când să schimb vitezele… Cel mai des îmi spune să casc ochii și să tac din gură (râde). Comunicăm printr-un sistem dedicat și se pare că vorbesc destul de mult. Cel mai bun sfat pe care mi l-a dat a fost că trebuie să învăț să merg după orice vehicul, mașină, căruță, tractor sau motocicletă. Îmi spune mereu că trebuie să mă adaptez.
Auto Test: Ce planuri de călătorii ai?
Alexandra Andrei: Vara aceasta trebuia să ajung la întrunirea internațională a WIMA în Germania, însă pandemia a dat peste cap acest an. Îmi doresc foarte tare ca anul viitor să merg în Olanda și poate chiar în Norvegia, la Nordkapp. Acesta este visul meu.
Auto Test: Am înțeles că ai un băiat. Îi plac motocicletele?
Alexandra Andrei: Adrian are 8 ani și este foarte tolerant, dragul de el. Îi mulțumesc pentru faptul că nu se supără pe mine când dispar în călătorii cu motociclete. Îi mulțumesc atât lui cât și mamei mele, care stă cu el. Îi plac motocicletele și îi place să se vadă cu fetele din asociație. Are chiar o gașcă, împreună cu puștii altor fete. Îmi place foarte tare că sunt prieteni. Este prea mic pentru drumuri pe motocicletă. Copiii de peste 14 ani au voie să meargă pe șaua din spate, dar cochetez cu ideea unei motociclete cu ataș, în care se poate călători de la vârsta de șapte ani. Mi-ar plăcea să îl pot lua cu mine, să vadă cât este de frumos.
Auto Test: Ai încercat să transmiți pasiunea pentru motociclete și la locul de muncă?
Alexandra Andrei: Este mai greu (râde). Suntem doar două persoane într-o firmă mică. Mă ocupă de comercializarea sistemelor de purtat copiii și ofer și consultanță proaspetelor mămici, cum să utilizeze corect un astfel de marsupiu. Am început să lucrez în acest domeniu după ce mi-am purtat băiețelul și eram implicată în grupurile de mame. După o perioadă mi s-a oferit un job în acest domeniu și sunt foarte fericită că fac ce îmi place. Este foarte frumos să lucrezi cu bebeluși și este o mare satisfacție imensă când vezi că reușești să faci o proaspătă mămică să se simte bine, să aibă mai multă încredere în ea. Este ca în motociclism și eu cred foarte tare în ideea de „women empowerment”.  Emanciparea femeii!

Foto: arhiva personală Alexandra Andrei

http://www.autotestmagazin.ro/adriana-branea-motocicleta-este-un-mijloc-de-transport-dar-si-un-stil-de-viata/

http://www.autotestmagazin.ro/mihaela-hodivoianu-eu-motociclista-noi-puterea/

http://www.autotestmagazin.ro/carmen-lupulet-motocicleta-printul-consort-si-accidentul-din-lanul-de-grau/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × = 9