Alfa Romeo Giulia pentru Poliţia Rutieră

0
57

alfa romeo giulia (7)Începând cu prima zi a lunii februarie, echipajele Poliţiei Rutiere Ilfov vor fi însoţite în misiunile lor de o Alfa Romeo Giulia.

Noua Alfa Romeo Giulia îmbracă hainele Poliției și își pune toți caii putere la dispoziția serviciului rutier, în cadrul unui parteneriat pe un an de zile încheiat între IPJ Ilfov și importatorul Auto Italia.

alfa romeo giulia (2)Configurația aleasă pentru această misiune este Veloce, animată de un propulsor 2.0 turbo de 280 CP, construit în întregime din aluminiu, care accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și atinge o viteză maximă de 240 km/h. Propulsorul este conectat la o transmisie automată în 8 rapoarte și tracțiune integrală Q4.

alfa romeo giulia (1)Giulia din dotarea IPJ Ilfov dispune de sisteme avansate de asistență, cum ar fi: detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria mașinii, cu atenționarea șoferului în cazul unei coliziuni iminente, oprirea autonomă a mașinii de la viteze de până la 65 km/h (disponibil cu funcție opțională de recunoaștere a pietonilor), monitorizarea și detectarea părăsirii neintenționate a benzii de către șofer, asistarea șoferului în depășiri, la schimbarea benzilor sau la manevre în marșarier. De asemenea, beneficiază de Integrated Brake System (IBS), introdus în premieră mondială pe Giulia, care integrează cu succes componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare (de la 100 la 0 km/h în doar 38.5 metri) şi de sistemul exclusiv AlfaLink Technology, care menține amprenta anvelopei constantă în viraje și poate face față unor accelerații laterale amplificate.

SONY DSC

Autospeciala Alfa Romeo Giulia este dotată cu sisteme optice și acustice, destinate activităţilor de Poliţie Rutieră, și va acoperi zona de nord a județului Ilfov. Giulia va fi prezentă pe Autostrada A3, DN1 și Centura Bucureștiului, dar și pe raza localităților Buftea, Snagov și Otopeni.

alfa romeo giulia (3)România este a doua țară în care Alfa Romeo Giulia devine autospecială de poliție, după Italia, unde versiunea Quadrifoglio (2.9 turbo V6 510 CP) însoțește Carabinerii în misiuni speciale, iar Veloce escortează misiunile instituționale ale Poliției de Stat.

Noua Giulia este disponibilă în România în patru niveluri de echipare (Giulia, Super, Veloce și Quadrifoglio) și șase variante de motorizare, oferind plaje de putere de la 150 CP până la 510 CP, disponibile cu tracțiune spate sau tracțiune integrală.

Articolul precedentNAIAS 2017
Articolul următorTEST: Noul Ford Edge
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei × = 3