Andreea Mitu – Prinţesa războinică

0
72

Simona Halep este idolul românilor. Jucătoarea născută în Constanţa se află pe locul doi în clasamentul mondial şi a câștigat până acum din tenis zece milioane de euro. Un sfert din bani i-a obţinut în primele nouă luni ale acestui an. 2015 a fost anul în care a explodat şi o altă jucătoare din România. Andreea Mitu a fost cea care a înlocuit-o pe Halep la succesul cu Canada din FED Cup şi a ajutat echipa noastră să ajungă în grupa mondială.

Andreea Mitu (2)Andreea Mitu a fost marea surpriză a bătăliei de la Montreal după ce a învins-o pe Eugenie Bouchard, marea favorita gazdelor. „Românca este frumoasă, elegantă şi puternică” au scris jurnaliştii canadieni. Mitu a continuat să uimească şi la Roland Garros unde a ajuns până în optimi. În drumul său a trecut şi de Francesca Schiavone, câştigătoarea din 2010 a celebrului turneu francez. „Este foarte frumos ce mi se întâmplă. Am zis că n-o să plâng, dar am plâns după meci în vestiar” a spus Mitu după ce a părăsit competiția. Performanţa de la Roland Garros i-a adus un salt de 32 de locuri în clasamentul WTA, dar şi un cec de 145.000 de euro. Până în acel moment, Mitu câştigase din tenis doar 260.000 de euro.

În ce domeniu ţi-ar fi plăcut să lucrezi dacă nu ai fi făcut tenis?
Aș fi vrut să termin facultatea de drept şi să mă fac avocat. Viaţa m-a îndreptat spre ASE, sunt în anul trei la Relaţii Economice Internaţionale.
Ai vreme de învăţat?
Nu prea, din păcate. Sunt plecată foarte mult de acasă şi am fost nevoită să „îngheţ” anul.
Andreea Cristina MituCe alte sporturi îţi plac?
Joc şah şi table, nu glumesc. Dar tenisul este marea mea pasiune. Pentru un meci de tenis era să o păţesc rău de tot.
Cum aşa?
Aveam 18 ani… se întâmpla cu câteva zile înaintea examenului de bacalaureat. Mă duceam la un meci şi taxiul în care mă aflam a fost implicat într-un accident. M-am lovit foarte tare, dar aveam atât de multă adrenalină încât mi-am luat geanta, m-am suit într-o altă maşină şi m-am dus la teren.
Ai jucat aşa?
Nu. M-a văzut antrenorul şi m-a trimis urgent la spital. A fost greu, dar mi-am revenit. De atunci îmi este foarte frică de maşini şi mi-a intrat în cap că aş vrea să conduc un tanc. Crezi că se poate? Nu prea cred că am voie…La un moment dat o să-mi iau un SUV, vezi mai bine de sus. Nu mă grăbesc, deocamdată nu am nici măcar permis, după accidentul respectiv am rămas cu o traumă şi îmi este tare greu să mă văd la volan. De avion nu-mi este frică, zbor de la 14 ani şi mi se pare cel mai sigur mijloc de transport. Mai sunt şi accidente, dar în viaţă trebuie să-ţi asumi şi unele riscuri.
Andreea Mitu (4)Ce maşini îţi plac?
Uite, una ca în poză . Aşa-i că nu am gusturi rele? Nu sunt prea pricepută în domeniu, dar nu mi-ar plăcea o maşină de „rând”. Aş vrea una frumoasă.
Motocicletele te pasionează?
Deloc. Deşi ar cam trebui. Ar fi frumos să ne plimbăm puţin cu „motorul” pentru că pe unde mergem noi să jucăm tenis este mai mult cald. În Australia este cald, în Brazilia este exagerat de cald, în America este cald din nou. Când ne întoarcem în Europa este vară. Mă simt foarte bine, oricum nu-mi place frigul.
Eşti mereu bronzată…
Ne bronzăm cu dungi, suntem zebre.
Cum îţi „omori” timpul când călătoreşti?
Ascult muzică. Îmi place foarte mult trupa Kings of Leon şi aş vrea să merg la un concert de-al lor. Sunt fan Beyonce şi Jay Z, au avut un turneu superb anul trecut, a fost foarte tare.
Tu cânţi?
Nuuu. Nu am deloc talent.

Articolul precedentMercedes AMG: performanță și calitate
Articolul următorParcare simpla, fara batai de cap
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte + 4 =