Aplicarea plăcuţei cu dimensiuni şi mase pe vehicule (OMT 1640/2012)

0
56

Conform OMT 1640/2012, întreprinderile care efectuează transport în cont propriu şi operatorii de transport trebuie să-şi doteze vehiculele pe care le deţin cu plăcuţe din care să rezulte dimensiunile şi masele maxime autorizate ale fiecărui vehicul.
Obligativitatea dotării intră în vigoare începând cu data de 26.05.2013. Sunt exceptate anumite tipuri de transporturi prevăzute la art.19 a OG nr.27/2011 privind transporturile rutiere.
Acţiunea de dotare a vehiculelor cu plăcuţele respective va fi coordonată de RAR.

Stabilirea se va face în două moduri:
1. Din baza de date, pentru autovehicule care nu au dispozitiv de tractare, dacă placuţa constructor conţine toate masele maxime autorizate necesare, conform OMTI 1640/2012. Aceste prestaţii, care nu necesită prezentarea la RAR a vehiculului, se efectuează la sediul RAR fără programare prealabilă.
2. Din baza de date şi din măsurători care vor fi efectuate la sediul reprezentanţei RAR sau la sediul deţinătorilor (deplasarea personalului RAR se face numai pentru un număr minim de 5 vehicule grupate în acelaşi loc). Prezentarea vehiculului la sediul RAR se face pe baza unei programări individuale, iar prestaţiile în afara sediului RAR se vor efectua pe bază de programare colectivă, stabilită de către şeful de reprezentanţă de comun acord cu deţinătorul / deţinătorii, la solicitarea scrisă a acestora.
După determinarea datelor care vor fi inscripţionate pe plăcuţă, RAR va transmite informatic furnizorului plăcuţelor datele stabilite pentru fiecare vehicul şi va elibera deţinătorului un document cu datele respective şi cu datele de contact ale furnizorului plăcuţelor (Fişă dimensiuni/mase).

Ulterior, transportatorul va contacta furnizorul de plăcuţe pentru a intra în posesia acestora, împreună cu instrucţiunile de aplicare pe vehicul.
Tarifele care trebuie să fie achitate la RAR sunt de:
– 87,40 lei / vehicul dacă nu este necesară prezentarea vehiculului.
– pentru vehiculele la care este necesară prezentarea, tarifele sunt de 189,00 lei / vehicul pentru autovehicule şi de 160,40 lei / vehicul pentru remorci şi semiremorci. Tarifele includ TVA.

Costul plăcuţelor propriu zise (inclusiv costul expediţiei) se achită furnizorului acestora şi este de 56,00 lei + TVA.

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare: ing. Marius PETI
(e-mail: marius.peti@rarom.ro, telefon/fax: 021.318.17.73)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − = 4