Audi e-tron Sportback Concept: Sportiv. Frumos. Electric

0
69

Audi e-tron Sportback Concept 1Audi face încă un pas spre atingerea obiectivului de a produce un SUV electric. Versiunea de serie a noului crossover nu va intra în producție pentru cel puțin un an de-acum încolo, dar marca germană deja ne arată viitorul său SUV-coupe sub forma conceptului Audi e-tron Sportback.

Audi e-tron Sportback Concept 2Conceptul se încadrează între Audi Q5 și Q7 ca dimensiuni și va fi parte a viitoarei familii Q6. Atunci când întâlnim numele Sportback știm că este vorba despre un Audi mai sportiv, atât ca tehnică, cât și ca formă, decât cel din care derivă, după modelul A6 – A7 Sportback, de exemplu. Și cum Audi Q6, care va fi lansat anul viitor, va semăna cu Q5 și Q7, versiunea sa Sportback trebuie să difere estetic, așa că, pe lângă blocurile optice lamelare cu lumini LED și jantele speciale de 23 inci, se prezintă cu o formă de SUV-coupe lată, joasă și cu zona montantului C și a lunetei puternic înclinată, în stilul BMW X4 și X6 și Mercedes GLA-Class.
Audi e-tron Sportback Concept 6Audi e-tron Sportback se bazează pe trei motoare electrice, unul responsabil de roțile față, celelalte două pentru puntea spate, rezultatul fiind tracțiunea integrală „electrified Quattro”, cum o numește Audi. Puterea standard este de 435 CP, dar sare la 503 CP când se activează funcția Boost. Asta îi permite conceptului să sprinteze de la zero la 100 km/h în 4,5 secunde și să atingă viteza maximă de 210 km/h, limitată electronic, pentru a nu supraîncălzi bateriile litiu-ion. Acestea sunt așezate între cele două axe și au capacitatea de 95 kWh, suficient pentru o autonomie de 500 km, conform Audi. Sistemul fast-charge cu care este echipată mașina poate încărca acumulatorii, în doar 30 de minute, cu suficientă energie electrică pentru parcurgerea altor 400 km.
Audi e-tron Sportback Concept 4Audi e-tron Sportback Concept 5Cockpitul cu patru locuri individuale este garnisit cu ecrane TFT și OLED tactile, fără nicio comandă operată prin buton sau comutator. Bineînțeles, materialele din care este realizat interiorul sunt de cea mai înaltă calitate.
Audi e-tron Sportback va fi lansat în 2019, iar din informațiile neoficiale care circulă reiese că nu va diferi foarte mult de acest concept.

Text: Florin NECULA  / Foto: AUDI

Articolul precedentJaguar XKSS: Înapoi în prezent
Articolul următorINTERVIU: Wilmark – „În Columbia m-am plimbat cu Dacia”
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase × 8 =