INTERVIU: Wilmark – „În Columbia m-am plimbat cu Dacia”

0
73

Wilmark (8)Wilmark Rizzo Hernandez a venit în România, din Columbia natală, hotărât să se facă inginer petrolist. Destinul a avut alt plan. A fost DJ la radio și a lucrat în emisiuni tv de succes unde a cucerit audiența cu un accent special, decupat parcă din telenovele, dar și cu stilul său relaxat, inocent și glumeț. Acum conduce o școală de dans, organizează un festival de salsa și are o tolbă de vise. Să-l lăsăm pe Wilmark să ne conducă printre planurile sale, prin viața de familie, dar să-i aflăm și preferințele în materie de mașini.

Auto Test: Ai făcut năzbâtii în copilărie?
Wilmark: Cine nu a făcut? Odată „am furat” maşina părinţilor când aveam vârsta de nouă ani . A venit tata acasă, a lăsat maşina pornită şi m-a rugat să am grijă de ea. Eu trebuia doar să o curăţ, dar m-am urcat în maşină şi, deşi nu ştiam să conduc, am plecat la plimbare cu ea. La vârsta aia mă gândeam: „Ce mare filosofie să conduci?”. Asta până am intrat cu ea în gardul casei. Atunci mi-am dat seama că ai nevoie de cursuri pentru a conduce un autoturism. Ce a urmat nu a fost chiar aşa fain…
Wilmark (1)Auto Test: Când erai mic erai tentat să înveți să meșterești la mașină?
Wilmark: Înainte, bărbații reparau mereu ceva la mașină. Acum ridici degeaba capota. Motoarele vin capsulate și te uiți de pomană la ele. Îți dai seama că trăgeam cu ochiul la tata când lucra la mașină, dar și la un vecin care avea o tinichigerie. În acest mic service se reparau și se demontau mașinile, acolo am văzut pentru prima dată cum arată un automobil fără caroserie. Veneau şi Dacii în acest service. La mine, în Columbia, Dacia era foarte folosită de firmele de taximetrie şi chiar ţin minte că am văzut o plăcuţă pe care scria „făcută pentru export”.
Wilmark (2)Auto Test: Ai condus Dacia în Columbia?
Wilmark: Nu am condus-o, dar m-am plimbat cu ea destul de des. În schimb, prima mea maşină în România a fost o Dacia 1310.
Auto Test: Acum ce mașină conduci?
Wilmark: Inițial ne-am gândit să luăm un Audi A5, dar ne-am dat seama că avem nevoie de spațiu și am ales o variantă „family”. Așa am ajuns la Mitsubishi Outlander, o mașină care îmi place foarte mult. Are motor puternic și este stabilă, o poți conduce pe orice fel de drum, fără probleme. Când o să mă hotărăsc să-mi iau altă mașină, m-am gândit să merg tot pe varianta Mitsubishi. Soția mea, Ioana, conduce un Mercedes pe care îl folosim pentru drumurile prin oraș.
Wilmark (5)Auto Test: Ai doi băieţi foarte simpatici. Cumva vreunul din ei este pasionat de maşini?
Wilmark: Cred că Loukas, băiatul cel mare, este mai atras de maşini. A fost la carting şi văd că este foarte talentat, ba chiar mă trezesc cu el la volanul maşinii mele. Bine, fiind amândoi băieţi, tot timpul se ceartă care să stea în braţele mele până pornesc motorul. Loukas îmi spune că ar trebui să mă gândesc mai bine ce maşină conduc prin Bucureşti, deoarece cea pe care o am acum nu este foarte bună de oraş. Mi-a spus că aş avea nevoie de una mai rapidă și mi-a sugerat să îmi iau un Ferrari sau un Lamborghini Murcielago . Nu are gusturi rele…
Wilmark (7)Auto Test: Cum vă place să vă petreceţi timpul liber?
Wilmark: Ne jucam foarte mult, avem şi un joc de… jughineală. Ăsta este preferatul lor . Petrecem mult timp în aer liber. De obicei ne place să stăm de vorbă, ne spun ce au făcut la şcoală și cum își petrec timpul cu prietenii. Pe Joakin, mezinul familiei, tocmai ce l-au dat afară de la piscină pentru că a fost neascultător. Cum este să ai cinci ani şi să te dea instructorul afară de la grupa de înot? Este un copil cu personalitate, hotărât şi până nu-şi îndeplineşte scopul, nu renunţă. Știe să obțină ce vrea în mod isteț, fără crize. Vine, o ia pe Ioana în brațe, se atinge cu năsucul de faţa ei şi îi spune: „Mami, te iubesc”, „Mi-a fost dor de tine“… şi după ce a înmuiat-o toată, i-o trânteşte.
Wilmark (6)Auto Test: Lumea, când aude de tine, se gândeşte imediat la muzica latino. Ştiu că faci un festival de salsa în România.
Wilmark: Da, Salsa Week are 13 ani şi este un eveniment important pentru comunitatea latino din România şi chiar din Europa, unul dintre puţinele evenimente care ţine o săptămână. Avem petreceri tematice pline de distracţie, workshop-uri, concursuri. Comunitatea noastră este unită și crește în fiecare an deoarece oamenii simt din ce în ce mai mult nevoia să se exprime, iar mulţi dintre ei reuşesc să se manifeste prin dans. Acum 13 ani au venit doar 13 persoane la eveniment, iar acum avem în jur de 3000.
Wilmark (3)Auto Test: Ce planuri ai în continuare?
Wilmark: Ce-mi doresc? Woow…  Hmm… Îmi place foarte mult să produc spectacole, să zicem că peste zece ani m-aş vedea făcând spectacole în backstage, creând concepte foarte mari. Acum lucrez la un  proiect important pentru Statele Unite, un turneu mare pe care-l organizează Guns N’Roses şi, dacă îmi iese, asta ar cam fi începutul pentru ce-mi doresc. Dar cel mai mult, mi-ar plăcea să am mai mult timp liber pe care să-l dedic copiilor mei. Asta m-ar face foarte fericit! Ei nu au nevoie de altceva decât de timp petrecut cu părinţii lor. Degeaba le dai bani, îi trimiţi la studii sau în vacanţe cu prietenii, dacă nu le dai din timpul tău. Timpul tău este aur pentru ei şi asta îmi doresc foarte mult să le ofer.

Interviu realizat de Dana STUPARU / Foto: Daniela MARINESCU

Articolul precedentAudi e-tron Sportback Concept: Sportiv. Frumos. Electric
Articolul următorOpel Grandland X: Atletic și aventuros
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− sase = 1