Autobuz autonom

0
80

autobuz autonom (3)

Cine ar fi crezut că o să avem, atât de curând, un autobuz autonom! Mercedes-Benz a avut curajul să propună o astfel de soluție. Locuitorii din Amsterdam au fost primii care au admirat acest autobuz autonom, denumit „Future bus”.

autobuz autonom (4)

Vehiculul construit de producătorul german a dus la bun sfârșit un traseu complet de 20 de kilometri: a oprit în stații și la semafoare, a închis și a deschis ușile. Și foarte important: nu a lovit niciun pieton sau vehicul de pe șosea. În tot acest timp un șofer a supravegheat cu atenție mișcările autobuzului. Mașina este echipată cu un sistem „City Pilot” care o ajută să meargă autonom cu viteze de până la 70 de km/h. „Future bus” dispune și de o serie de sisteme radar, camere și un sistem de comunicare prin WI-FI. Autobuzul autonom are o formă și design futurist. În interior, locurile pentru pasageri sunt mult mai puține decât la orice alt mijloc de transport în comun. Producătorul susțină că acestă soluție va oferi pasagerilor mai mult spațiu, iar călătoria va fi mai confortabilă.

autobuz autonom (5)

Oficialii germani au dat asigurări că se poate trece rapid la o producție de serie a acestui autobuz autonom, dar au subliniat că pentru a dezvolta acest sistem de transport orașul are nevoie de linie dedicată.

Weltpremiere: Mercedes-Benz Future Bus mit CityPilot – Meilenstein auf dem Weg zum autonom fahrenden Stadtbus

Mercedes Benz nu este la prima ispravă de acest gen. Nemții s-au gândit și la un camion autonom.  Prototipul se numește „Future Truck 2025” și a fost inspirat după modelul Mercedes-Benz Actros 1845. Conceptul a fost dotat cu o mulțime de camere video și senzori care identifică mașini și pietoni.

Mercedes-Benz (1)Future-Truck-2015-Poste-de-conduite

Articolul precedentMaşina origami
Articolul următorTiberiu Ușeriu – Maratonistul zăpezii
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× doi = 12