Bentley Bentayga, cel mai rapid SUV?

0
35

Bentley Bentayga (1)Bentley a dat publicității o înregistrare video în care cel mai nou produs al său, SUV-ul de clasă mare Bentayga, atinge o viteză ce l-ar putea face să fie cel mai rapid automobil de serie de această categorie din lume.

Marele 4×4 este filmat în timp ce rulează cu viteză foarte mare pe un circuit de teste neprecizat și, într-una dintre imagini, vitezometrul digital arată 301 km/h. Dacă această valoare va fi păstrată și în specificațiile de serie, și probabil că așa va fi, pentru că Bentley promovează noul model ca fiind „The World’s Fastest SUV” (cel mai rapid SUV din lume, în traducere), atunci Bentayga va depăși la acest parametru modelul Porsche Cayenne Turbo S, ce are viteza maximă oficială de 283 km/h (Mercedes ML 63 AMG, BMW X5 M și BMW X6 M au viteza maximă limitată electronic la 250 km/h).

Bentayga este primul SUV din istoria mărcii britanice, care aparține Grupului Volkswagen-Audi (VAG), și este construit pe aceeași platformă tehnică MLB Evo ca și noul Audi Q7 (va fi utilizată și la viitoarele generații Volkswagen Touareg și Porsche Cayenne). Motorul său pe benzină este un biturbo W12 de șase litri, ce dezvoltă 608 CP și un cuplu maxim de 900 Nm, transmisia automată are 8+1 trepte de viteză, iar tracțiune este integrală permanentă. Pe lângă viteza maximă de 301 km/h, mai trebuie spus că Bentayga va ajunge 4,1 secunde la 100 km/h de la startul de pe loc.

Articolul precedentFord anti paianjen
Articolul următorJaguar F-Pace: așteptarea a luat sfârșit
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


trei + 5 =