Bentley Bentayga Field Sports: Gentlemen Ben

0
142

De câte ori se pomenește despre morga englezească aproape instantaneu facem aluzie la postura aristocratică, cu un iz victorian, care este conturată de particularități precum ceaiul, croitoriile de lux sau domeniile nobiliare atât de conservatoare, dar, în același timp, mereu de actualitate. Cred că aceeași abordare este valabilă și în cazul automobilelor făcute în Regat.

Și, evident, aristocrat este echivalentul unui gentleman a cărui postură socială trebuie subliniată și, mai ales, susținută de moștenirea sa nobiliară, financiară și de activitățile sale. Vânătoarea este un exemplu. În cazul de față mă gândesc la Bentley care, pentru modelul Bentayga, propriul carosier Mulliner a pregătit un set complet dedicat vânătorii. Aici intră în joc și Purdey, unul dintre cei mai renumiți manufacturieri de arme de vânătoare din Londra, dar cunoscuți și pentru produsele de marochinărie de lux. Atunci când plasați o comandă pentru o armă Purdey, începe un proces de fabricare manuală, care poate dura doi ani până la finalizare. De exemplu, țevile armelor sunt prelucrate cu precizie de patru miimi și fiecare este, apoi, finisată manual, iar atenția la detalii și designul de calitate a făcut ca brandul londonez să se potrivească perfect pentru Bentley.

Acum ceva timp vedeam la televizor o emisiune în care un rafinat tuner englez, de origine indiană după nume, trebuia să transforme un Bentley Continental Flying Spur (cred!) într‑o mașină dedicată și vânătorii, printre altele. Rezultatul a fost spectaculos, dar transformarea era în flagrantă contradicție cu viziunea constructorului englez despre automobile. Cred că cei de la Bentley, după ce au văzut ce a ieșit, s-au gândit serios că este vremea să aibă și un SUV, tocmai ca să nu se mai întâmple așa ceva. Și, probabil, astfel a apărut Bentayga…
Oricum, Mulliner a transformat interiorul și mai ales portbagajul SUV-ului într-un veritabil obiect de artă denumind noua variantă a modelului Bentayga Field Sports. Aici, o  unitate de depozitare glisantă cu două compartimente formează baza setului special. Practic arată ca o tavă situată în portbagajul spațios și unde există secțiuni personalizate pentru transportul cartușelor, băuturilor, binoclului și al hainelor de protecție. Ansamblul lucrat manual include, de asemenea, un umidificator pentru păstrarea țigărilor de foi, foarte frumos realizat, și poate fi închis ca o măsură suplimentară de securitate. Între scaunele din spate se găsește o cutie de depozitare rafinată, îmbrăcată în piele, pentru două arme.
Pentru entuziastul sportiv de pe terenul de vânătoare poate fi inclusă și o excelentă geantă Purdey, din piele, care conține o vestă, o pelerină impermeabilă, jambiere de protecție, jachetă, pantofi și un sac de dormit.
Partea cu deplasarea în teren accidentat nu este o problemă, Bentayga având la dispoziție patru setări de rulare diferite ale modului Drive Dynamics: High 2, High 1, Normal și Low.
Totuși, rasații vânătorii în câmp sau în pădure spun că oricât de „stylish” sunt dotările unui asemenea SUV de lux partea practică este diminuată la extrem atunci când avem de-a face cu noroi și mai ales cu un câine de vânătoare în grijă. Totuși, ar putea fi o soluție pentru cei care abordează vânătoarea ca o activitate livrescă, de câteva ore în condiții ideale de vreme. Scum­­­­­­­pă, ce-i drept, dar pi­­­­­­­cantă!

 Text: Radu BUHĂNIŢĂ / Foto: BENTLEY

Articolul precedentJamie Oliver şi „maşina de gătit”
Articolul următorIulian Jumuga: Îmblânzitorul dragonului
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× patru = 4