Car sharing în România

0
71

car sharing (6)O alternativă la mai multe … alternative. Car sharing-ul adresat companiilor exploatează nișele dintre variantele pe care le au la dispoziție acestea pentru a oferi angajaților soluții de mobilitate urbană: achiziția de automobile în regim de leasing operațional, închiriere auto, serviciul de taxi și UBER.

Cu un necesar estimat de circa 800 de automobile, Bucureștiul reprezintă un teritoriu atractiv pentru dezvoltarea unui astfel de serviciu. Etapizarea acoperirii acestei nevoi face parte din strategia de dezvoltare a Pony Car care până să ofere un serviciu adresat publicului larg tatonează apetitul consumatorilor de tip corporatist cu prima mini-flotă de automobile electrice, BMW i3. Pe lângă faptul că aceste mașini nu poluează deloc, simpla lor prezență pe stradă ridică ștacheta percepției Bucureștiului ca fiind o capitală cu adevărat europeană.

„BMW i3 s-a dovedit o alegere foarte interesantă pentru programele de car shring din Europa de Vest şi Statele Unite. Prin programul DriveNow, mai bine de 150.000 de clienţi au avut posibilitatea să conducă electric, acoperind deja peste trei milioane de kilometri. Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Pony Car Sharing care a dezvoltat un pachet de servicii modern, la nivelul celor oferite de BMW în alte părţi ale lumii”, explică Dana Popescu, manager BMW i România.

car sharing (3)Prin programul dedicat mediului de business angajaţii companiilor care funcţionează în clădirile de birouri vor putea prelua şi returna maşina într-o zonă fixă (station based car sharing) pentru deplasările zilnice de serviciu. Pony s-a remarcat deja cu lansarea primului serviciu de car sharing din România, care a debutat la Cluj în toamna anului trecut. Acum compania are în plan achiziţia, până la sfârşitul anului a 15 modele BMW i3 care vor fi folosite într-o serie de programe în Cluj şi Bucureşti. Este un record pentru o astfel de achiziţie în România iar flota include atât automobile electrice cât şi range extender.

Demis Ghindeanu şi Dana Popescu

„Ne bucurăm că BMW România crede în proiectul Pony, în soluţii moderne de mobilitate, pentru că dincolo de aspectul estetic deosebit, BMW i3 se dovedește cea mai potrivită mașina pentru serviciile de car sharing din orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare”, Demis Ghindeanu, unul din fondatorii Pony.

Articolul precedentDesignul auto: Imagini de-a lungul timpului
Articolul următorAccidentele auto – principala cauză a deceselor printre tineri
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × 8 =