Căsuţa lui Moş Crăciun

0
178

casuta lui mos craciun (7)După cum nu este greu de remarcat, apropierea Crăciunului se transpune şi în lumea industriei auto în diverse abordări, care mai de care mai inedite. Nici căsuţa lui Moş Crăciun nu a fost uitată!

casuta lui mos craciun (13) casuta lui mos craciun (12) casuta lui mos craciun (11)Nu este nouă atenţia celor Land Rover pentru sărbătorile de iarnă. Din când în când propun diferite soluții inedite pentru această perioadă a anului. Dacă luăm în calcul şi faptul că dificultățile de transport specifice perioadei de iarnă  pot să fie depăşite mai ușor cu ajutorul  maşinilor 4×4,  o specialitate a acestor britanici, interesul lor este și mai justificat. Cu toate acestea, abordarea avută acum este oarecum surprinzătoare prin tema aleasă, deoarece maşina – elementul automobilistic, se află cumva în planul secund în cazul acestei noi poveşti. Mai exact, modelul Discovery Sport este folosit ca „platformă de transport” a unei mini-cabane din lemn ce poate să fie pliată şi transportată în portbagajul acestuia, până în locurile dificile şi friguroase de la Polul Nord, unde întâlnim temperaturi foarte scăzute. Zona aleasă o face pretabilă și pentru o căsuţa a lui Moş Crăciun. Ca să îi ușureze și mai mult viața, designerii/arhitecţii care au realizat proiectul spun că ar putea încăpea şi pe sania sa. Acesta are pentru prima dată posibilitatea să își transporte căsuța pliată și să o monteze din când în când pentru a se odihni la căldură, în interior. Pentru că a fost făcută inițial pentru Moș Crăciun, o persoană prin definiție mai corpolentă, ca să poată căra imensul sac cu jucării, în interiorul mini-cabanei pot să stea și doi adulţi normali.

casuta lui mos craciun (16)Alimentarea cu energie electrică a căsuței este asigurată de un încărcător solar montat pe acoperiş, dar există posibilitatea de a se conecta și la priza de 12 Volţi a automobilului.

casuta lui mos craciun (15)A fost acordată o mare atenţie şi materialelor utilizate, acestea trebuind să fie sustenabile din punct de vedere ecologic. Compozițional, soluţia este reprezentată de un volum clar, delimitat de „pereţi” cu un înveliș exterior de tip solzi/şindrilă. Perforaţiile circulare ale acestora sunt în contrast cu uşa vitrată de mari dimensiuni care are și rol de fereastră panoramică spre decorul muntos.

casuta lui mos craciun (10)La un ceai cald, Moş Crăciun se poate odihni în acestă căsuţa şi poate contempla, prin suprafaţa vitrată generoasă, munții sau orăşelul în care va împărţi cadourile în orele următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua + = 16