Moş Crăciun Motorizat!

0
70

The Rogue WarriorCând eram mici, imaginea lui Moş Crăciun venind cu sania era ceva de necontrazis… Asta până când am văzut eu că nu mai ninge tot timpul iarna şi teama că Moşul nu poate ajunge a început să se înfiripe în mine, pentru că unde nu este zăpadă, nu este nici sanie… şi, în mod direct, nici Moş Crăciun, mă gândeam eu. Acum sunt sigur că nu am fost singurul măcinat de această problemă. Asta pentru că, între timp, Moşul s-a tehnologizat cu o grămadă de vehicule care îi permit să aducă la copii cadourile şi într-o lună de August la 40 de grade Celsius.

Apropierea sărbătorilor de iarnă şi mai ales a Crăciunului favorizează abordări specifice acestei perioade şi în lumea auto. Pentru că „anul de muncă” se apropie de final, începe să fie loc de puţin timp de respiro. Ocazie de care se poate profita pentru a observa cum văd oamenii din domeniu un vehicul destinat lui Moş Crăciun. Pentru că sania pare să fi devenit un mijloc de transport uşor demodat, cât şi impropriu de multe ori în lipsa zăpezii în perioada acestor sărbători, soluţiile de deplasare propuse pot să fie extrem de surprinzătoare.

JAGUAR_Mos_CraciunO primă soluţie inedită pe care o putem vedea vine din curtea celor de la Jaguar, care, circumspecţi fiind în privinţa zăpezii şi a timpului necesar să fie aduse cadourile, apelează la un vehicul zburător, apt să se deplaseze în mare viteză spre copiii cuminţi care sunt în aşteptarea cadourilor.

LAND ROVER_Mos_CraciuO altă soluţie este prezentată de Land Rover. Vehiculul acestora, deşi se deplasează pe pământ, este la rândul său foarte rapid şi garnisit cu tehnologii care să uşureze munca Moşului. Este propus un vehicul propulsat de un accelerator de particule, având la bord un soft de recunoaştere al coşurilor caselor şi un sistem laser de ghidare al cadourilor care sunt trimise către cei mici. Observăm şi în acest caz atenţia acordată de designeri pentru soluţii care să favorizeze o livrare cât mai rapidă către clientela specifică.

Dacă în lumea mare se spune că „timpul costă bani”, în lumea mică, timpul se transpune numai în joacă. Cu cât ajung mai repede jucăriile, cu atât mai repede poate să înceapă distracția.  Ajunşi pe plaiurile mioritice, ne-am gândit că şi la noi ar prinde bine o maşină dedicată acestei perioade a anului. Atenţia ne-a fost îndreptată spre modelul Dacia Duster cu şenile. Acesta poate să fie adaptat cu succes la această muncă de sezon, atât pentru zonele cu zăpadă cât și pentru locurile în care nu a nins.

The Rogue Warrior
Dacia Duster- Moș Crăciun. Ilustrare Gabriel Manole

Deşi nu am menționat încă nimic până acum, trebuie să observăm faptul că Moş Crăciun ţine la vechii săi prieteni. Chiar dacă nu mai foloseşte sania, el păstrează în echipaj „Renul”, tovarăş de nedespărţit și în prezent, când folosește vehicule care mai de care mai speciale. Este bine şi pentru Ren cred eu… a scăpat de tras la sanie şi acum se ocupă cu sarcini mai puţin solicitante, dar la fel de importante: navigaţia prin GPS, muzica de la bordul vehiculului, prepararea ceaiului sau a cafelei pentru Moş… sau convingerea Moşului că toţi copiii sunt cuminţi în final, mai ales în seara de Crăciun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + = 5