Cât costă în anul 2024 taxa de preschimbare a permisului auto. Ce acte sunt necesare

0
256

Șoferii care doresc să obțină un nou carnet de conducere trebuie să fie conștienți că sunt obligați să prezinte autorităților mai multe documente necesare pentru schimbarea permisului expirat. În acest material ne-am gândit să oferim mai multe informații referitoare la taxa de preschimbare a carnetului auto în 2024, dar și ce acte sunt necesare pentru această operațiune.

Ce acte sunt necesare pentru preschimbarea permisului auto în anul 2024

Dacă permisul de conducere a expirat sau urmează să își piardă valabilitatea în lunile următoare, este necesar să solicitați eliberarea unui nou document.

De asemenea, cei care au pierdut permisul auto pot cere eliberarea unui nou carnet de conducere. Însă, pentru a obține noul act, sunt necesare mai multe documente.

Actele necesare pentru schimbarea permisului expirat sau pierdut includ:

Cererea de schimbare a permisului.
Actul de identitate în original.
Dovada plății taxei de schimbare a permisului auto.
Permisul de conducere vechi.
Fișa medicală care atestă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehiculele din categoria pentru care aplică.
Valabilitatea noului permis va fi de 10 ani, începând de la data eliberării.

Citește și: Tarifele pentru parcarea de reședință în anul 2024

În cazul celor care au pierdut carnetul de conducere sau acesta s-a deteriorat, fișa medicală nu mai este necesară. În locul vechiului permis, va fi eliberat un duplicat, cu aceeași valabilitate ca permisul pierdut sau deteriorat. Aceeași procedură se aplică și în cazul schimbării numelui.

Cât costă în anul 2024 taxa de preschimbare a permisului auto

Taxa de preschimbare a permisului auto în 2024 este de 89 de lei și poate fi plătită online prin intermediul ghiseul.ro sau la terminalele SelfPay, precum și la CEC Bank și BCR.

Pentru obținerea fișei medicale la preschimbarea permisului, solicitanții trebuie să prezinte:

Buletin/Carte de identitate.
Adeverința de la medicul de familie care menționează dacă pacientul figurează cu boli cronice.
Scrisoare medicală de la medicul diabetolog care să cuprindă diagnosticul, tratamentul și recomandarea privind aptitudinea solicitantului de a conduce (în cazul bolnavilor de diabet tip I).
În cazul șoferilor care poartă ochelari de vedere, aceștia trebuie să îi aibă asupra lor în momentul întocmirii fișei medicale, deoarece unul dintre examenele medicale este cel oftalmologic. Cei care nu trec aceste teste nu vor putea să își reînnoiască permisul auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 4 = opt