Cât costă să montezi pe mașină o instalație GPL după ultimele scumpiri

0
126

Cât costă să montezi pe mașină o instalație GPL este una dintre întrebările cele mai frecvente la care șoferii caută răspunsuri, după ce prețurile de la benzină și motorină au crescut foarte mult. O astfel de decizie oferă multe avantaje, dar și câteva neajunsuri de care am tot vorbit în materialele noastre. Este foarte important de știut că această modificare trebuie făcută doar într-un service autorizat de Registrul Auto Român.

Cât costă să montezi pe mașină o instalație GPL

Șoferii români caută soluții pentru scumpirile de la benzină și motorină din ultimele luni, mai mari și cu 60% comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Una dintre variante este montarea unei instalații GPL și sunt deja cozi la service-urile de specialitate în tentativa de a mai „îndulci” creșterile di

Conform datelor publicate de Registrul Auto Român (RAR) aproape 2.000 de șoferi au apelat la această modificare. Spre comparație, în primele șase luni din acest an, numărul celor care și-au pus astfel de dispozitive pe mașină a crescut cu 25%. Vorbim de 2.500 de români au apelat la această alternativă. Și cât costă să montezi pe mașină o instalație GPL? Suma totală este de aproximativ 4.000 de lei, în funcție de rezervor și de modelul mașinii.

Cine își dorește o instalație GPL va trebui să se adreseze doar la un service autorizat de Registrul Auto Român. Apoi, va trebui să mergi la RAR pentru a primi omologarea. Angajații acestei instituții va menționa montarea instalației GPL în cartea de identitate a vehiculului (CIV). Pentru modificarea în acest document trebuie să prezinți la RAR certificatul de garanție al instalației, declarația de conformitate model A, eliberată de unitatea care a efectuat montajul și manualul utilizatorului final sau instrucțiunile de utilizare ale instalației.

Șoferul care are o mașină cu acest tip de instalație trebuie să lipească pe lunetă un sticker cu inscripția GPL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + cinci =