CATL pregăteşte baterii noi pentru Tesla

0
748

Punctul sensibil al automobilelor electrice este bateria, mai exact ce autonomie are şi cât rezistă în timp. Ambele criterii sunt deopotrivă importante atât pentru preţul din showroom, dar mai ales pentru revânzare.

Producătorul chinez CATL a anunţat că a pus la punct o baterie care este capabilă să alimenteze un automobil pe o perioadă de 16 ani, sau pentru două milioane de kilometri. Compania este capabilă să lanseze în producţie aceste baterii dacă va exista cerere, ne spune directorul general al companiei, Zeng Yuqun, într-un interviu pentru Bloomberg.

Compania CATL a semnat la începutul acestui an un contract pe doi ani cu Tesla pentru furnizarea de baterii, aşadar ne aşteptăm ca noua tehnologie să-şi facă apariţia cât de curând pe modelele electrice ale americanilor. Constructorul chinez de baterii are în portofoliu clienţi importanţi, printre care se află BMW, Daimler, Honda, Toyota, Volkswagen şi Volvo.

Constructorii de automobile electrice oferă, în acest moment, o garanţie de 100.000 – 250.000 km, ce pot fi parcurşi în trei până la opt ani. Aceste valori influenţează puternic preţul de revânzare al maşinilor electrice, iar primele oferite de mai multe state din Europa nu compensează acest lucru. Aşadar, noua baterie a celor de la CATL ar putea să impulsioneze vânzările de automobile electrice. Dacă noua tehnologie îşi dovedeşte calităţile, atunci preţul mai mare cu 10% faţă de o baterie normală este pe deplin justificat.

Piaţa automobilelor electrice şi hibride din Europa a câştigat teren la începutul acestui an cu o creştere de 72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ajungând la un total de 7% din numărul automobilelor noi vândute.

http://www.autotestmagazin.ro/masinile-electrice-sunt-la-mare-cautare-si-in-perioada-de-criza/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − = 4