Cea mai ciudată mașină electrică a lumii. Are trei roți și autonomie de 1600 de kilometri

0
107

Cea mai ciudată mașină electrică a lumii. Nu este un titlu oficial primit de Aptera 3, ci mai degrabă o concluzie subiectivă a jurnaliștilor care au văzut-o. Și oricât nu ne-am încrede în părerea acestora trebuie să recunoaștem că automobilul are bizar. Are doar trei roți și este dotată cu panouri solare care îi oferă o autonomie de invidiat.

Aptera 3 este o apariție spectaculoasă, iar unii i-au spus „cea mai ciudată mașină electrică”. Este clar că poate avea succes în momentul în care se va face un „top serios” care să includă și automobilele care nu se bazează pe motoare termice. La aspectul său contribuie designul, dar și cele trei roți, două dispuse în față, iar una în spate. Modelul are un coeficient aerodinamic de numai 0,13, mai mic decât hypercar-urile. Versiunea de top va fi dotată cu o baterie de o 100 kWh, care îi va oferi o autonomie de 1.600 de kilometri. În plus, există și un set de panouri solare, pe acoperiș, care vor adăuga 64 de kilometri la distanța parcursă.

Există și versiuni cu autonomii mai mici. Versiunea „entry-level” va veni cu o baterie de 25 kWh pentru o autonomie de 402 kilometri, iar cu bateria 40 kWh va putea călători până la 644 kilometri. Vehiculul cu baterie de 60 kWh va avea o autonomie de până la 966 kilometri.

Constructorul a dezvăluit câteva dintre specificațiile tehnice.  Aptera 3 cu tracțiune față accelerează de la 0 la 60 mph (96 km/h) în 5,5 secunde, iar modelul cu tracțiune integrală, adică pe toate cele trei roți, va avea nevoie de doar 3,5 secunde. Mașina este foarte ușoară. Versiunea cu cea mai mare baterie cântărește mai puțin de o tonă.

Preț Aptera 3

Mașina arată tare ciudat, dar nu este foarte scump. Modelul are un preț de pornire de 25.900 de dolari, iar versiunea de top pornește de 46.000 de dolari. Rezervarea costă o sută de dolari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 5 = douazeci cinci