Cea mai ieftină mașină Toyota

0
135

Toyota are planuri de a introduce în Europa, în 2024, cel mai accesibil model electric al său, sub forma unui crossover compact care va fi mai mic decât actuala generație C-HR.

„Urban SUV”, cea mai ieftină mașină Toyota

Este vorba despre „Urban SUV”, un nou concept care indică direcția producătorului japonez către o ofertă electrică mai accesibilă. Prezentat în cadrul forumului anual Kenshiki din Bruxelles, Urban SUV promite să fie cel mai convenabil model electric din portofoliul Toyota.

Cu dimensiuni mai reduse decât actualul C-HR, Urban SUV măsoară 4.300 mm în lungime, 1.820 mm în lățime și 1.620 mm în înălțime. Proiectat pentru a oferi tracțiune față sau integrală, noul model va fi disponibil cu unul sau două motoare electrice. Opțiunile privind dimensiunea bateriei vor fi oferite clienților, însă detalii precise cu privire la capacitatea acestora încă nu au fost dezvăluite.

Construit pe o platformă electrică dedicată, Urban SUV împrumută elemente de design de la modelele bZ ale producătorului nipon. Deși este prezentat ca un concept, se așteaptă ca multe dintre caracteristicile sale să fie păstrate în varianta de serie programată pentru lansare în anul următor. Printre schimbările planificate se numără adoptarea oglinzilor laterale tradiționale în locul camerelor video.

Urban SUV va fi parte a unei oferte extinse de vehicule cu emisii zero, cu Toyota având în plan să ofere aproximativ 15 modele electrice în Europa până în 2026. Această gamă va include atât vehicule comerciale, cât și modele de pasageri. În plus față de Urban SUV, Sport Crossover prezentat la Auto Shanghai și SUV-ul bZ Compact, lansat anul trecut, vor fi disponibile și în Europa. Până în 2026, Toyota intenționează să lanseze șase modele electrice dedicate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 + = sapte