Cel mai mare iaht din lume, construit la Tulcea

0
44

Constructorii români de nave au încă un motiv de mândrie. Cel mai mare iaht din lume se va face pe șantierul din Tulcea. Somnio va fi și cel mai luxos iaht. Va costa 600 de milioane de dolari și va fi dotat cu 39 de apartamente, în valoare de 11 milioane de dolari fiecare.

Se spune foarte des, pe bună dreptate, că România a devenit o piață de desfacere și că produce foarte puțin. Dovadă este și deficitul balanței comerciale care a ajuns la mai bine de cinci miliarde de euro în primele trei luni ale anului 2021. În puține cuvinte, importăm mult mai mult decât producem. În aceste vremuri tulburi, șantierul naval din Tulcea este angrenat într-un proiect de mare anvergură pentru că aici va începe construcția celui mai mare iaht din lume. Proiectul costă 600 de milioane de dolari.

Cel mai mare iaht din lume, construit la Tulcea

Cel mai mare iaht din lume va fi botezat Somnio, „a visa” în limba latină. Ambarcațiunea va avea 222 de metri și va fi gata în anul 2024. Proiectul a fost conceput de o firmă din Suedia, construcția este asumată de o firmă din Norvegia, iar la șantierul naval din Tulcea va fi realizată coca navei. Tot aici vor fi făcute și primele amenajări.

Attilio Dapelo, manager al unității de business VARD:  „Va fi cea mai mare navă de până acum din istoria VARD (n.r. companie din Norvegia) și va angaja un număr mare de proiectanți și constructori de nave din rețeaua noastră internaţională specializată.”

În prezent, cele mai mare iaht rezidenţial privat din lume este THE WORLD și are o lungime de 195 de metri.

Apartamente de 11 milioane de dolari

Ambarcațiunea a cărei construcție va începe la Tulcea va fi și cel mai luxos iaht din lume. Oficialii au dezvăluit că va avea 39 de apartamente de lux, iar fiecare dintre acestea va fi vândut cu 11 milioane de dolari. Nu sunt importanți doar banii. Doritorii pot să cumpere un apartament, pe cel mai mare și mai luxos iaht din lume, doar pe bază de invitație sau recomandare. Cele 39 de apartamente de pe acest iaht vor fi personalizate în funcţie de preferinţele cumpărătorilor. Indentitatea proprietarilor va fi păstrată secretă.

http://www.autotestmagazin.ro/project-l-iahtul-viitorului/

http://www.autotestmagazin.ro/de-la-patru-roti-la-ambarcatiuni/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 7 = doi