Chevrolet Camaro sau… Bumblebee

0
59

Chevrolet and “Transformers: Age of Extinction” in theatersChevrolet Camaro și-a reluat rolul autobotului Bumblebee în ultimul film din seria Transformers. Age of Extinction a intrat în cinematografe la sfârșitul lunii iunie.

Chevrolet and “Transformers: Age of Extinction” in theatersBumblebeeEd Welburn, șeful designului la General Motors, din care face parte și Chevrolet, nu și-a ascuns satisfacția: „Să fim parte a francizei Transformers a fost o cale excelentă de promovare a stilului de design GM și ne-a permis să câștigăm mai mulți clienți decât orice altă metodă publicitară”. Iar legendarul muscle-car Camaro, ajuns la a cincea generație, a fost principalul beneficiar: seria celor patru filme Transformers l-a… transformat în liderul segmentului său, ca vânzări, în ultimii patru ani.
2012 Chevrolet Camaro Transformers Special EditionÎn primul film, Transformers (2007), Bumblebee (Bondar, în românește) trece prin cea mai radicală metamorfoză din întreaga serie. La început, este o rablă de Camaro din 1977 (a doua generație), dar, când situația devine dramatică, adică personajul interpretat de frumoasa Megan Fox se miră că un robot atât de evoluat preferă o înfățișare de hârb, Bumblebee ia forma ultimei variante a GT-ului american. Problema a fost că aceasta nu era decât în stadiul de concept, a cincea generație fiind programată pentru lansare în 2009, și cei de la Chevrolet au trebuit să construiască o mașină funcțională pentru film. Au utilizat un șasiu de Holden Monaro, iar caroseria au realizat-o manual, din plastic și material folosit pentru modelele de mașini la scara 1:1. Și a mers, la propriu. Pentru Transformers 2 (Revenge of the Fallen/2009) și Transformers 3 (Dark of the Moon/2011) s-au utilizat variante Camaro de serie, un exemplar cu spoilerul față modificat și cu priză de aer specială pe capota motorului, în cazul primei pelicule, și versiunea mai sportivă SS, în cea de-a doua. Producătorii filmului au insistat, totuși, ca acesta din urmă să fie un exemplar unicat, așa că a fost vopsit într-o nuanță specială de galben, cu tentă de chihlimbar, și a fost echipat cu jante de culoare închisă, oglinzi exterioare negre şi benzi negre mai late pe capote.
Chevrolet at the 2011 Frankfurt Motor ShowTransformers: Age of Extinction (2014) îl are ca regizor pe Michael Bay, care a cerut și el un Bumblebee unicat. Sarcina a revenit centrului de design avansat al Chevrolet, din Hollywood, California, care are în portofoliu câteva dintre cele mai reușite modele ale mărcii americane. Acest lucru s-a văzut și în ceea ce au făcut cu Bumblebee: aripile au fost „evazate”, partea frontală și lateralele au fost redesenate, la fel ca și zona posterioară, mașina căpătând un aer… robotic.
Chevrolet and “Transformers: Age of Extinction” in theaters Chevrolet and “Transformers: Age of Extinction” in theatersÎnsă, un Transformer nu poate lupta de unul singur, așa că lui Camaro i s-au alăturat alte „personaje” Chevrolet: Corvette Stingray, mașina de raliu Chevy Sonic (Aveo) și Trax. Alături de acestea, în film apar și alte modele Chevrolet, dar și unele din gama altei mărci GM, Cadillac – Ciel, Escalade și XTS.

Florin NECULA
Foto: GM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 3 =