Citroen e-Mehari: Cavalerul alb

0
51

 

Citroen e-Mehari este un cabriolet în întregime electric. La 50 de ani de la apariția Mehari, două branduri franceze s-au gândit la acest proiect: Citroen e-Mehari by Courreges Concept Car. Mașina și-a făcut debutul oficial în decembrie 2015, dar și-a găsit o mulțime de susținători și la salonul auto de la Geneva.

Citroen e-Mehari (4)

 

Unii i-au spus „cavalerul alb” pentru că automobilul este îmbrăcat într-o mantie albă, strălucitoare. Roțile sunt albe cu nuanțe de portocaliu. La fel stau lucrurile și la interior. Combinația de alb și  portocaliu apare pe volan, dar și  pe mânerele portierelor. Mașina folosește baterii de acumulatori după o ideea dezvoltată de inginerii francezi din grupul Bollore.

Citroen e-Mehari (7)

Viteza maximă este 110 km pe oră, iar autonomia în ciclul urban este de 200 de kilometri. Încărcarea completă a bateriei durează opt ore, la o stație de încărcare de 16 A, și 13 ore la „priza de acasă”.

Citroen e-Mehari (2)

Articolul precedentMedicul pilot
Articolul următorStephen Hawking în reclama Jaguar
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


1 + doi =