Codruţ Kegheş – „Cronica” lui Dezbrăcatu`

0
1048

Au trecut aproape 24 de ani de când Dezbrăcatu` a apărut prima oară în celebra emisiune „Cronica Cârcotașilor” de la Prima TV. Un personaj haios, pus pe șotii, pe care părea că a căzut un șifonier plin cu haine fistichii și care își surprindea invitații lăsându-i, de multe ori, să vorbească singuri. Codruţ Kegheş este cel ce a dat viață acestui personaj care apare și în sezonul cu numărul 47 al showului, în fiecare miercuri, de la ora 20.00, la Prima TV.

Cât timp a trecut de când ai început această aventură în lumea televiziunii?
Codruţ Kegheş: 24 de ani! A trecut ceva timp: se mai albește un fir de păr, au mai apărut câteva riduri și parcă am scăzut și din înălțime pentru că băiatul meu este deja mai înalt ca mine. Sunt tare mândru că lucrez la cea mai longevivă producție de televiziune de după Revoluție și mă refer, desigur, la „Cronica Cârcotașilor”. Iar acum patru ani, Dezbăcatu` a luat premiul pentru cel mai longeviv personaj dintr-o emisiune de televiziune.
Personajul tău a avut o apariție…
Codruţ Kegheş: Nebună, originală, un personaj cu o spontaneitate demnă de apreciat, pentru că eu spun că trebuie să ai un „burlan” mai gros de la Doamne, Doamne, de unde să iei atâta energie, imaginație și idei. Dezbăcatu` este un personaj care m-a încărcat și l-am încărcat cu energie pozitivă, iar de 24 de ani nu ne plictisim unul de celălalt. Și, din audiențe, am ajuns la concluzia că nici telespectatorii nu s-au plictisit de el. În perioada respectivă multe dintre emisiunile de televiziune erau ca o cutie de pantofi, pe care se punea un capac, iar eu am ieșit din tipare.

Dezbrăcatu`, scos cu bodyguarzii de la un târg de bărbați

Dar cum a apărut această idee?
Codruţ Kegheş: A fost a lui Șerban Huidu care a văzut în Italia ceva asemănător. Este vorba de un personaj care îl imită pe Valentino (n.r. creator de modă italian) și care era interpretat de un actor foarte bun, care făcea și diferite scenete într-o emisiune. Șerban mi-a zis: „Vrei asta? Du-te și vezi ce iese!”. Și, ce să fac? Am mers înainte! Prima oară am fost la un târg de bărbați și îți dai seama că a ieșit ceva agitație. Apăruse un nebun cu o haină de blană de damă pe el, niște blugi „tomberon de gunoi”, măsura 58, în condițiile în care purtam 44, și un fular și multe alte lucruri pe care „le combinasem” dintr-un șifonier al lui Șerban.
Cum te-au primit?
Codruţ Kegheş: M-au scos afară bodyguarzii! „Cine naiba este ăsta?”. Acum dacă se țin doi bărbați de mână nu mai atrag atenția, dar atunci un bărbat îmbrăcat în femeie era ceva foarte diferit. După ce am filmat, oamenii au început să pună întrebări și să vorbească despre acest personaj. Unii se amuzau, alții îl înjurau… După această primă ieșire, am căutat evenimente la care să mă duc fără să fiu invitat, dar este adevărat că mi-am propus mereu ca acest personaj să fie băgăreț, dar nu nesimțit. Am vrut să fac lucrurile cu un umor aparte. Să ne gândim doar că voiam să iau un interviu, dar plecam și lăsam omul cu „ochii în soare”.
Care a fost secretul acestui personaj?
Codruţ Kegheş: Cred că a fost vorba de talent, dar și de o construcție pentru că de multe ori Codruț nu era în toate bune și nu avea stare pentru așa ceva, dar Dezbrăcatu` a ieșit la iveală și în vremuri tulburi cu supărări în viața personală. El nu s-a contaminat cu aceste lucruri de la Codruț, iar asta pentru mine a fost un exercițiu foarte important.
Știu că ai un fiu. Îi place personajul tău?
Codruţ Kegheş: Ștefan împlinește curând 14 ani și din când în când chiar îmi spune Dezbrăcatu`, așa că sunt convins că îi place. El a fost la filmări încă de când s-a născut și a fost Ginghis Han în platoul de la Cronica Cârcotașilor. Este un băiat tare bun și cuminte.
Cum au fost acești ani în echipa de la emisiunea „Cronica Cârcotașilor”?
Codruţ Kegheş: La Cronica Cârcotașilor, atâția ani, pot să spun că a fost ca într-o familie, cu urcușuri și coborâșuri. Ni s-au întâmplat lucruri bune, dar și unele rele, chiar grave. Unele lovituri dure pot distruge definitiv, dar noi am rămas o echipă, chiar dacă în noul format suntem fără „bebelușa” Ioana și fără alte lucruri.

Secretul lui „El Ciolănescu”

Știu că te pregătești să lansezi și o mică afacere…
Codruţ Kegheş: Eu am avut o emisiune culinară care se numea „Chef Dezbrăcatu”, iar în perioada pandemiei, când am stat mult acasă, am început să studiez și să gătesc. Am făcut un brand care se numește „El Ciolănescu” care este dedicat în mare parte ciolanului. Eu spun că este un ciolan cum nu mai există pe această planetă și extratereștrii m-au sunat să guste (râde)… Vreau să îmbin utilul cu plăcutul și să pornesc o afacere din această idee. Am făcut multe rețete până am ajuns la una de care să fiu mulțumit și sper să ies cu ea pe piață.
Care este rețeta, dacă nu este secret?
Codruţ Kegheş: Este vorba de un ciolan afumat, saramurat, vidat și o să-l vând gata făcut, la rece. Iar dacă pui niște varză românească, pe care o călești puțin cu piper, sare, foi de dafin și bulion, cu ceapă roșie sau ardei iute cu mămăligă, o să se potrivească de minune. Și un pahar de vin alb… hai că mi s-a făcut foame și îmi plouă în gură. Este foarte fraged, o nebunie. Acum mă gândesc și la o metodă să maturez carnea, am mai multe idei de acest gen. Merg pe lucruri simple: fum, sare și „mâna bucătarului”. Eu am acasă toate ustensilele, dar când o să vreau să și comercializez o să am nevoie de un alt spațiu mai mare și de condiții. Este o pasiune și mă relaxează foarte mult să stau în bucătărie.
Să ne îndreptăm puțin și spre domeniul de activitate al revistei noastre. Cu ce te deplasezi în aglomerația din traficul din București?
Codruţ Kegheş: Eu am mers foarte mult pe bicicletă, în toate variantele, pe o roată, pe ghidon, fără ghidon, iar pe fondul acestui trafic infernal din București am ajuns la varianta Tricity de la Yamaha, care se poate conduce și cu un permis categoria B. Nu se mai putea, stăteam și câte o jumătate de oră, cu mașina, la un semafor. Pot să spun că m-am îndrăgostit de el și cred că mă deplasez așa cam nouă luni pe an. Este adevărat că am investit într-un echipament complet și am mers cu el prin vânt și ploaie și chiar când temperatura era de doar trei grade Celsius.
Nu este riscant?
Codruţ Kegheş: Dacă ești teribilist riști, dar dacă ești atent, șansele de a avea un accident scad destul de mult. Gândește-te la avantaje! Drumurile pe care le făceam în două ore, acum durează maximum o jumătate de oră. Eu spun că la 51 de ani ai mei, „tătăiță”, mi-am luat o sculă care îmi oferă confort, mobilitate și o stare de bine. Să-ți dau un exemplu… La pod la Ciurel, cu mașina, la ora trei sau patru după amiaza, stai foarte mult, dacă nu ești nesimțit și nu te bagi, dar cu „scuterică” al meu nu am nicio treabă. Toată bucata aia o fac în trei sau patru minute. Este corect și ce spui tu, în legătură cu eventualele pericole… Am văzut și oameni care, la volan, stau doar cu ochii în telefon, iar dacă îi atenționezi au, de cele mai multe ori, o reacție nervoasă. O dată eram cu cagula și o doamnă, care căuta pe jos husa de la telefon, în timp ce mașina mergea, mi-a recunoscut vocea și m-a întrebat dacă filmez cu camera ascunsă, ca să fac glume. „Nu, doamnă. Ați fost aproape să mă loviți”. Să-ți mai spun ceva… Uneori am parte de reacții cam ciudate din partea celor care merg pe două roți. Ei se salută cu două degete în jos, că au două roți, dar eu le arăt trei degete pentru că am trei roți (râde).
Cu cine faci cea mai bună echipă pe trei roți?
Codruţ Kegheş: Este o variantă foarte comodă și pentru pasager, iar cel mai mult m-am plimbat cu băiatul meu pentru că îl duc des la școală, la meditații sau la antrenamente. Drumul până la școală durează 45 de minute cu mașina și 20 cu scuterul. Eu sunt un tip cumpătat în foarte multe domenii, la băut, la mâncat, la viteză și încerc să-i transmit asta și băiatului meu. Este la o vârstă foarte interesantă și are multe pe cap: școală, mediații, că vine clasa a opta și după aceea liceul, sport. Încerc să-l țin pe o orbită cât mai sănătoasă pentru că la această vârstă se poate „aluneca” foarte rapid. Băiatul meu a practicat înot, motocross, kick-boxing, fotbal, iar acum face box și merge la sală. Eu cred că este foarte important să-i dau posibilitatea să facă mișcare, iar alegerile îi aparțin. Nu vrea să facă televiziune, își dorește să ajungă medic stomatolog sau să lucreze în domeniul IT, mai ales că a făcut și niște cursuri de calculatoare.
Ai și permis pentru autovehicule?
Codruţ Kegheş:Am permis de mai bine de 30 de ani, dar nu am avut nicio problemă în trafic pentru că nu-mi plac viteza, mașinile puternice și șmecheriile. Prima mea mașină a fost un Golf II, în două uși, m-am dat cu ea mulți ani. Singura ei problemă a fost că nu avea instalație de aer condiționat.

În vacanță cu rulota

Ce mașină aici și de ce ai ales acest model?
Codruţ Kegheş:Am o Toyota Land Cruiser care are aproape 13 ani. Chiar mi-a zis o domnișoară: „Lucrați de atât de mult timp în televiziune și aveți o mașină atât de veche”. (Râde) Nu mă gândesc să o schimb! Este o mașină sigură, masivă și pot să și trag cu ea o rulotă de vreo 1.800 de kilograme. Îmi place foarte tare.
Unde pleci, în vacanțe, cu rulota?
Cu rulota îmi place să plec, dar, din păcate, nu prea am timp. Am fost cu ea la mare și la munte, am fost cu ea și în Grecia, în anul 2018. Am libertate cu rulota, când merg în vacanță cu ea, nu sunt constrâns să mă agit să găsesc camere libere, iar locuri de campat sunt destul de multe. Sar de 4.500 de kilograme și trec de 15 metri, mașină-rulotă, adică merg cu tirul. Merg încet și nu depășesc 80 km/h. Savurez drumul!

(Interviu publicat în nr. 280 al revistei Auto Test Magazin)

 

Alexandra Ungureanu: Secretele unui „Duet cu Alexandra”

ION ȚIRIAC: „Ilie Năstase a uitat să pună benzină în mașină și l-am găsit pe marginea drumului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − 1 =