Ford Kuga facelift: look nou pentru SUV-ul compact

0
381

Ford a prezentat primele imagini oficiale cu noua variantă cu facelift a modelului SUV compact Kuga. Noul model vine cu un nou look exterior, un interior îmbunătățit și o variantă plug-in hybrid cu autonomie electrică de până la 69 kilometri.

Ford Kuga a primit un important facelift optic și tehnic ce aduce un nou look pentru SUV-ul compact din oferta constructorului american. Partea frontală a fost complet schimbată cu o grilă nouă, faruri full LED ce pot fi unite de o bandă LED opțională și o capotă modificată. În spate avem stopuri cu design nou.

Vor fi disponibile nivelurile de echipare Titanium și ST Line și, pentru prima dată, Kuga va primi și o versiune Active cu un look mai robust.

Ford Kuga Active va putea fi echipat cu jante de 18 sau 19 inci și poate fi ușor identificat prin elementele suplimentare de protecție. Garda la sol a fost mărită cu 10 mm pe puntea față și 5 mm pe puntea spate, iar capacitatea de remorcare a fost crescută la 2100 kilograme.

Interior

La interior, Ford a revizuit habitaclul noului model Kuga, care pune accent pe confort. Bancheta poate culisa 150 mm pentru a oferi mai mult spațiu pasagerilor din spate. În funcție de poziția banchetei, volumul portbagajului poate ajunge la 553 litri.

Planșa de bord este complet digitală cu ecran de 12,3 inci, iar în partea superioară a consolei centrale avem un display generos cu o diagonală de 13,2 inci folosit de sistemul multimedia SYNC 4, ce oferă conexiune Apple CarPlay și Android Auto wireless.

PHEV îmbunătățit

În ceea ce privește motorizările, Ford nu a operat modificări pentru propulsoarele termice pe benzină, fiind în continuare disponibil motorul de 1.5 litri EcoBoost de 150 CP cu transmisie manuală. Echipat cu acest propulsor, Kuga facelift poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 9,5 secunde.

Modelul Kuga full hybrid dispune de motorul de 2.5 litri aspirat. Sistemul oferă 180 CP în configurația cu tracțiune față și 183 CP cu tracțiune integrală. Ford spune că această versiunea are o autonomie de 900 kilometri cu un plin.

Versiunea de top este plug-in hybridul Kuga ce utilizează același motor de 2.5 litri alături de un motor electric alimentat de o baterie de 14,4 kWh. Puterea totală este de 243 CP, iar modelul poate parcurge până la 69 kilometri în mod full electric.

În ceea ce privește sistemele de siguranță active noul Ford Kuga Hybrid oferă un sistem Adaptive Cruise Control îmbunătățit, cu funcție Predictive Speed Assist, Intersection Assist, cameră video cu vedere la 360 de grade, Corner View, Reverse Brake Assist și Rear Cross Traffic Braking.

Noul Ford Kuga facelift va fi produs în Spania, la uzina Ford din Valencia.

Mai puteți citi:

TEST: Ford Kuga Full Hybrid AWD – Ultimul nivel

TEST: Ford Kuga mHEV – Performant și economic

Ford Fiesta se retrage după 47 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 − = unu