Coronavirus la uzinele Dacia! Grupul Renault a explicat ce se întâmplă cu procesul de producție

0
610

Coronavirus la uzinele Dacia din Mioveni.  Presa locală scrie că mai mulți angajați au fost confirmați pozitiv. Grupul Renault a confirmat informația și a precizat ce se întâmplă cu producția.

Sunt probleme la uzinele Dacia din Mioveni. Argesulonline.ro a scris că există aproximativ 60 de cazuri de COVID-19 în rândul angajaților. Grupul Renault a confirmat știrea, dar nu și numărul avansat de presa din localitate.

„Din păcate, avem angajați confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sau suspecți care se află în izolare. Aceștia au fost confirmați de către autoritățile medicale cu care suntem în permanentă legătură. De la reluarea activității, în acord cu autoritățile sanitare și cu sindicatul, am aplicat măsuri de protecție stricte și am vegheat ca acestea să fie respectate de către toți angajații”, se arată într-un comunicat trimis de către reprezentanții Dacia către publicația locală.

Activitatea de la uzinele Dacia nu va fi afectată

Reprezentanții grupului au precizat că producția nu va afectată și au spus că se fac eforturi mari pentru protejarea angajaților.

„Pentru protejarea sănătății angajaților noștri și pentru buna desfășurare a activității, aplicăm cu strictețe toate măsurile de prevenire necesare. În plus, adoptarea unui comportament responsabil, atât la locul de muncă, precum și în timpul liber, ne va permite tuturor să menținem situația sub control”, se arată în comunicatul Dacia.

Măsuri de protecție împotriva coronavirusului

Uzinele Dacia și-au închis porțile pe 19 martie 2020, la doar câteva zile după declanșarea pandemiei. Activitatea a fost reluată parțial pe 21 aprilie, iar pe data de 4 mai angajaților ambelor uzine au revenit la posturile de lucru. Revenirea la serviciu s-a făcut după adoptarea unor măsuri stricte de igienă și prevenire a infectării cu coronavirus.

Angajații au obligația să poarte mască de protecție și să păstreze distanța. În sălile de mese, dar și la toalete au fost instalate panouri de plexiglas, iar pe podea sunt trasate săgeți pentru a arăta traseul de deplasare, pentru a evita aglomerația. În sala de ședințe au marcate locurile care trebuie să rămână libere. La facilitățile Dacia din Mioveni lucrează aproximativ  13.000 de angajați.

http://www.autotestmagazin.ro/peste-1-000-de-angajati-de-la-dacia-reintra-in-somaj-tehnic/

http://www.autotestmagazin.ro/dacia-va-avea-al-doilea-suv-in-gama-francezii-ii-spun-grand-duster/

http://www.autotestmagazin.ro/dacia-si-ford-accelereaza-120-000-de-oameni-se-intorc-la-serviciu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu × 8 =