Cristiano Ronaldo și mașina de nota 10… milioane de euro

0
43

A fost agitație mare în centrul orașului Madrid la finalul lunii martie, după ce un automobil de lux a fost parcat în fața unui restaurant „de fițe”. Cei care cunosc domeniul auto și-au dat seama că este vorba despre o apariție rară pentru că Bugatti Centodieci s-a produs doar în zece exemplare. La volan se afla starul Cristiano Ronaldo.

Zece milioane de euro pentru o mașină care s-a produs doar în zece exemplare

Așa s-a întâmplat și la finalul lunii martie când a stat câteva zile la Madrid, iar în una dintre seri a fost la restaurantul său preferat unde a petrecut alături de mai mulți prieteni. Nu a lipsit bineînțeles logodnica lui, celebra Georgina Rodriguez, un personaj foarte prezent pe rețelele sociale unde își prezintă hainele, bijuteriile, mașinile de lux, dar și imagini din escapade exotice.
Curioșii s-au strâns rapid, atrași de zgomotul unui motor puternic și s-au minunat când au văzut că starul lusitan conduce un Bugatti Centodieci. Presa din Spania a scris că Ronaldo a făcut toate demersurile să cumpere acest automobil încă din vara anului trecut, dar producătorul a transmis că timpul de așteptare poate să treacă de 12 luni. Doar că a fost mult mai scurt, iar toți cei care au comandat un astfel automobil și-au primit produsul până la finalul lunii decembrie 2022. Este vorba de un model care s-a produs doar în zece exemplare, sărbătorindu‑se în acest fel 110 ani de la înființarea companiei. Ronaldo l-a primit, firesc, pe cel cu numărul șapte, ca să se „asorteze” cu numărul de pe tricoul de joc. Bugatti Centodieci atinge o viteză maximă de 380 de km/h și accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,1 secunde. Prețul lui este unul pe măsură: zece milioane de euro. Și totuși nu este cel mai scump Bugatti. Modelul Voiture Noire costă 15 milioane de euro, dar nu a fost accesibil nici măcar pentru celebrul atacant pentru că s-a fabricat un singur exemplar care a ajuns în garajul de lux al familiei lui Ferdinand Piech, fostul președinte al grupului Volkswagen.
Banii nu ar fi fost o problemă pentru Cristiano Ronaldo. Atacantul de 38 de ani are o avere de peste un miliard de dolari, iar contractul pe care l-a semnat cu Al Nassr, la începutul anului, are cifre faraonice. Jucătorul care a câștigat de cinci ori „Balonul de Aur” are un salariu anual de o sută de milioane de dolari, dar primește încă o sută de milioane din contracte de publicitate și imagine, care sunt deja semnate și garantate. Asta înseamnă o jumătate de miliard de dolari în cei doi ani și jumătate în care va juca în Arabia Saudită. Iar după ce va termina contractul cu Al Nassr, are asigurată o nouă înțelegere, pe bani mulți, în funcția de ambasador al acestei țări, care încearcă să obțină, alături de Grecia și Egipt, organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din anul 2030.
Cristiano Ronaldo are în garajul său mașini de peste 25 de milioane de dolari. Alături de Bugatti Centodieci aici pot fi văzute mai multe „bijuterii” superbe: Ferrari Monza, Ferrari 599 GTO, McLaren Senna, Rolls-Royce Cullinan și Phantom Drophead. În momentul în care Georgina a acceptat să filmeze un documentar pentru Netflix s-au văzut toate mașinile, iar fanii au admirat și un Bugatti Veyron, un Mercedes-Benz, un McLaren MP4-12C portocaliu strălucitor și un Lamborghini Aventador.

(Articol publicat în nr. 280 al revistei Auto Test Magazin)

Vă recomandăm și:

Florin Răducioiu: „Prima dragoste și prima mașină nu le uiți niciodată”

Cu ce mașină s-a întors acasă Lionel Messi după ce a câștigat titlul mondial

BMW și Ianis Hagi, povestea merge mai departe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt − 2 =