Cum ajungi la service în timp de pandemie – noutăți, restricții și recomandări

0
63

O vizită la service-ul auto poate costa în aceste zile mai mult chiar și cu 20.000 de lei! Nu, nu au mărit tarifele atelierele de reparații, dar atât este cuantumul maxim al amenzii pe care o poate primi un cetățean care este depistat în trafic fără a avea un motiv întemeiat. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne ne-au transmis că părăsirea locuinței pentru a merge la un service auto nu reprezintă o excepție acceptată, iar polițistul poate considera că această deplasare este una în afara legii.

Știm că dragostea pentru mașini este la fel de mare și în perioada pandemiei, iar unele reparații pot fi vitale pentru funcționarea autoturismului cu care ne deplasăm la serviciu sau pentru a face cumpărăturile strict necesare. Chiar și așa, în accepțiunea ordonanțelor militare aflate în vigoare, deplasarea la un service auto nu se încadrează în definiția punctului al doilea al Declarației pe propria răspundere, așa cum este cazul vizitei la stațiile ITP autorizate de Registrul Auto Român.

În actualul context, ne-am documentat pentru a veni cu recomandări pentru cei care nu pot amâna o reparație importantă, dar nu vor să riște o amendă usturătoare. Așadar, în ultimele zile, din ce în ce mai multe service-uri auto au în oferta lor posibilitatea preluării autovehiculului cu probleme de la domiciliul clientului sau dintr-un loc indicat de acesta și returnarea lui după remedierea defecțiunilor constatate. Probabil o să spuneți că această practică exista și până acum, dar nu este 100% așa, pentru că, de multe ori, clientul era cel care trebuia să găsească o platformă pentru a transporta autovehiculul și să o plătească. Acum, service-urile oferă transportul gratuit pe raza localității, iar astfel de practici există în toate zonele României, nu doar în Capitală.

Mult mai important decât transportul gratuit este faptul că, în acest mod, posesorul autovehiculului nu interacționează cu angajații service-urilor sau cu ceilalți clienți ai atelierului, iar mașina este dezinfectată înainte de a fi returnată posesorului. Cel puțin asta susțin reprezentanții service-urilor în anunțurile prin care își informează clienții despre noile facilități. Angajații poartă mănuși și mască de protecție în momentele în care preiau autovehiculul, iar suprafețele atinse frecvent sunt tratate cu dezinfectant și li se aplică folii de protecție. În plus, plata pentru servicii se poate face prin transfer bancar, iar documentele se emit și în format electronic. Așadar, interacțiune aproape zero!

Totuși, noi vă sfătuim să fiți vigilenți și să vă asigurați că service-ul este unul autorizat, dar și că transportul va fi cu adevărat gratuit, pentru a nu cădea în capcana unor oferte cu costuri ascunse. De ce nu, ar fi indicat să cereți de la reprezentanții service-urilor dovezi foto sau video care să vă convingă că operațiunea de dezinfecție a fost realizată cu adevărat și eficient.

În perioada stării de urgență, funcționarea service-urile auto nu este interzisă, iar acestea trebuie să respecte reglementările exact ca și până acum.

Țineți cont că starea de urgență se va prelungi cu o lună, conform anunțului făcut astăzi de președintele României, iar toate restricțiile aflate acum în vigoare se vor perpetua, existând posibilitatea apariției unora noi, de o duritate și mai mare.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, iar în ultimele șapte zile, polițiștii au dat sancțiuni de aproximativ 25 de milioane de euro.

http://www.autotestmagazin.ro/ce-completezi-in-declaratia-pe-propria-raspundere-cand-mergi-la-itp/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase − = 3