INFO: Masca de protecție

0
46

Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a COVID-19. De asemenea, există mai multe recomandări legate de cum purtăm masca de protecție.

 

Măști chirurgicale
Ministerul Sănătății și Grupul de Comunicare Strategică ne informează că măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile. Materialele din care sunt fabricate măștile textile nu protejează suficient în mediul spitalicesc. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ferm purtarea măștilor chirurgicale sau a măștilor de protecție speciale în mediu spitalicesc.

Măști textile
Cu toate acestea, purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii COVID-19 către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului. După fiecare purtare măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.
Centrul american pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei și, în prezent, consideră că purtarea măștilor simple din textile ar putea încetini răspândirea COVID-19 și sunt utile în special în locurile unde distanța fizică este dificil de menținut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate. CDC subliniază că astfel de măști nu trebuie purtate de copiii sub doi ani sau de persoane cu probleme respiratorii.
De asemenea, instituțiile internaționale de sănătate publică își actualizează recomandările legate de folosirea măștilor în funcție de evoluția pandemiei. Țări europene precum Cehia, Slovacia, Austria și Bulgaria au început recent să recomande sau să impună folosirea acestora.

Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți și trebuie să ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.

„Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a oricărui material care poate împiedica particulele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutam, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostru al tuturor pentru a ne proteja și a-i proteja pe alții. Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejați și să îi protejați pe alții… puteți improviza! Totodată, dacă faceți acest lucru și vă confecționați o mască acasă, nu uitați să o spălați zilnic când vă întoarceți acasă, și să o călcați.” recomandă Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

În legătură cu perioada pentru care va trebui să respectăm aceste recomandări, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a declarat că „15 mai înseamnă vârf al incidenței. Eu spun că avem nevoie de încă opt săptămâni pentru a rezolva problema”.

În prezent, în România, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în șase județe: Galați, Vaslui, Iași, Suceava, Maramureș și Hunedoara.

UPDATE 07.04: Bacăul se alătură județelor în care purtarea măștii a devenit obligatorie.

UPDATE: În cadrul unei conferințe de presă online, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat că „Nu există «soluție miracol». Doar purtarea măștilor nu poate opri pandemia de COVID-19”. Purtarea acestora nu are niciun efect dacă toate celelalte măsuri luate de guverne nu sunt respectate de cetățeni.

Recomandări privind măsurile de siguranță pentru automobilul dvs.:

http://www.autotestmagazin.ro/curatarea-masinii-protectia-impotriva-pericolului-nevazut/

Recomandări atunci când mergeți cu mașina la ITP:

http://www.autotestmagazin.ro/ce-completezi-in-declaratia-pe-propria-raspundere-cand-mergi-la-itp/

Articolul precedentTEST: Renault Captur – Cameleonul
Articolul următorCum ajungi la service în timp de pandemie – noutăți, restricții și recomandări
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − = 5