Cum putem să îndepărtăm petele albe de calcar de pe mașină?

0
593

Ai lăsat mașina într-o parcare subterană și ai găsit pete albe pe vopsea pe caroserie? Acestea apar când apa pluvială se scurge prin beton și cade pe automobil. Cum putem să îndepărtăm dificilele pete de calcar de pe caroserie?

Mulți dintre cei care au parcat în subteran în structuri unde apa pluvială se infiltrează prin beton s-au trezit cu pete de calcar pe vopseaua mașinii. Acestea sunt extrem de dificil de îndepărtat, o simplă curățare a mașinii nefiind suficientă. Majoritatea structurilor de parcare din clădirile de birouri au această problemă, în special în sezonul rece, când ploile sunt mai dese.

Ce putem face? Există câteva soluții simple. Imediat ce am găsit mașina pătată cu calcar, putem merge rapid la o spălătorie auto, unde de obicei există soluții detartrante ce pot îndepărta neplăcutele pete albe.

Dacă cei de la spălătorie nu ne pot ajuta, putem folosi o soluție pe bază de oțet sau lămâie pentru a îndepărta petele. Calcarul poate fi îndepărtat cu o cârpă curată înmuiată în oțet concentrat sau pur și simplu cu suc de lămâie stors direct pe pată, după ce am curățat praful și murdăria din zona afectată.

Pete albe pot apărea și după spălarea mașinii. După ce apa se usucă, pe geamuri și vopsea pot rămâne pete mici albe cauzate de mineralele și calcarul din apă. Pentru a proteja mașina și a preveni formarea acestui tip de pete, mașina trebuie spălată cu un șampon de calitate și ștearsă apoi cu o lavetă din microfibră.

Articolul precedentFord Bronco 4600: Bronco-zaur de deșert
Articolul următorTurist în Vest
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 2 = sapte