Czinger 21C, hypercar revoluționar, construit pentru secolul XXI

0
28

După o intensă și captivantă campanie de promovare, în SUA și Europa de Vest, compania californiană Czinger Vehicles Inc. este gata să-și treacă numele pe lista foarte scurtă a producătorilor de automobile ultrasport sau hypercar, cum sunt numite acestea în engleză.

Czinger 21C este o „bestie” hibridă cu două locuri în tandem, ce va fi produsă în două versiuni, una de stradă, cealaltă, pentru pistele de curse. 21C vine de la 21-st Century – Secolul 21, pentru că acesta a fost scopul fondatorului firmei, Kevin Czinger, să proiecteze și să producă o mașină de top demnă de zilele noastre. Și a folosit și metode de producție de cel mai înalt nivel: scheletul șasiului și structura de rezistență a mașinii, precum și o serie de alte componente, au fost obținute prin printare 3D. Materialele de bază folosite în construcția mașinii sunt fibra de carbon, oțelul de înaltă rezistență și aluminiul.

Sistemul hibrid se bazează pe un V8 biturbo, pe benzină, de 2,88 litri, amplasat central, ce acționează roțile spate și a cărui linie roșie de turații este la 11.000 rpm. Acestuia i se adaugă două motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată din față. Ca urmare, Czinger 21C are tracțiune integrală, iar puterea ajunge la roți printr-o transmisie secvențială cu 7+1 rapoarte, proiectată și construită de inginerii firmei. Bateriile sunt din litiu și oxizi de titaniu, pentru că acest tip de acumulatori se încarcă mult mai repede decât cei clasici.

Czinger 21C cântărește 1.250 kg și are o putere totală utilizabilă de 1.233 CP, valoare ce-i permite performanțe ce te amuțesc: 0-100 km/h în 1,9 secunde, sfertul de milă (0-400 metri) în 8,1 s, de la zero la 300 km/h și apoi iar la zero în 15 s, 0-400 km/h-0 în 29 s.

Viteza maximă este de 432 km/h. Și acestea sunt performanțele pe care le atinge versiunea de stradă. Pentru că varianta de curse, Czinger 21C Lightweight Track, este mai ușoară, 1.218 kg, și este și mai optimizată aerodinamic, aceasta are sprinturi și reprize și mai scurte ca timp. Dar viteza sa maximă este de „doar” 380 km/h, din cauza enormei sale aripi deportante, ce crează o forță de apăsare de nu mai puțin de 790 kg la viteza de 250 km/h.

Foto: Czinger

http://www.autotestmagazin.ro/bugatti-a-inceput-livrarea-supercar-ului-divo/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 + sase =