Dacia Bigster – un pas mare pentru Dacia

0
119

Dacia Bigster a putut fi văzut astăzi, 2 martie 2022, la mai bine de un an de când a fost dată publicităţii mapa de presă însoţită de câteva fotografii.

Bigster are două misiuni: străpungerea segmentului C şi rescrierea limbajului stilistic al viitoarelor modele Dacia. Expus la nivel de concept, 90% din ceea ce am văzut astăzi urmează să fie implementat pe modelul de serie. Bigster impresionează prin dimensiuni (măsoară 4,6 metri lungime) și design-ul robust, sculptural, puternic nuanţat de o succesiune de suprafețe netede și rectangulare dar excelent armonizat într-un contur fluid. Evazarea puternică a pasajelor de la roți, cu perimetru poligonal, și culoarea verde închis îi subliniază spiritul aventuros. Nu știu dacă va fi păstrat și la modelul de serie, dar logo-ul Dacia de pe praguri, modelat în relief, este un alt detaliu care contribuie consistent la transmiterea unui mesaj vizual puternic.

Este păstrată semnătura luminoasă în Y, excelent exploatată de întreaga gamă actuală Dacia. Cred că ne putem aștepta la surprize plăcute în zona frontală, acolo unde Bigster expune un set de lumini minimaliste, cu tentă futuristă, perfect asortate la o mască centrală și un spoiler cu aspect sever. Console retezate scurt, anvelope cu lăţime mare a benzii de rulare (255 mm), talon confortabil (55) şi jante de 19” (probabil cele mai mari cu care va putea fi echipat) cu design contondent, completează o gardă la sol care lasă o înălţime liberă sub nivelul pragurilor de peste 30 cm. Portierele spate imense anticipează existenţa unei posibile versiuni cu 7 locuri.

Nu va exista crom sau imitaţii de aluminiu pentru a-i edulcora aspectul robust. În schimb, în consonanţă cu tendinţele cele mai noi în legătură cu protecţia mediului şi exploatarea responsabilă a resurselor, toate protecţiile exterioare vor fi confecţionate din plastic reciclat. Impresionant ca aspect, cu o amprentă vizuală şi la sol demnă de un SUV de clasa C a viitorului, Dacia Bigster este programat să fie lansat pe piaţa în anul 2024.

Foto: George Drugescu

http://www.autotestmagazin.ro/dacia-bigster-premiera-dubla/

http://www.autotestmagazin.ro/dacia-bigster-pasul-catre-segmentul-c/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


doi × 5 =