Dacia Papuc, vedetă la New York – FOTO

0
105

Americanii nu duc, cu siguranță, lipsă de mașini frumoase, rare sau spectaculoase. De bună seamă că o Dacia Papuc se înscrie în una dintre aceste categorii, de vreme ce sunt foarte încântați de ea. Mașina este condusă de Eduard Palaghiţă, un român din Brașov stabilit de 28 de ani peste Ocean.

Americanii, încântați de o Dacia Papuc de 42 de ani

Erau vremuri dificile și ciudate pentru omenire pentru că era perioada pandemiei și se vorbea la fiecare pas de carantină și izolare, fenomene ce nu au ocolit nici orașul american. Doar că pe stradă trona o Dacie 1300, fabricată în anul 1977. Era o mașină care lui Eduard îi aducea aminte de Dacia 1300, roșie, a bunicii, dar și de modelul 1300 al părinților. Îi îndulcea cumva și dorul de casă și îl pentru câteva clipe uita că îl desparte un Ocean și câteva mii de kilometri de locurile de baștină.

Eduard Palaghiţă s-a stabilit în America acum 28 de ani, iar de patru ani are o companie care închiriază mașini pentru filmări. Românul nostru are Dacia 1300, o Dacia Martini, Renault 12 USA, Renault 12 electric și două mașini ARO. Dacia 1300 a fost folosită în serialele Gotham, the Americans şi Blindspot, iar în anul 2021, atât Dacia, cât şi ARO au apărut în serialul Bull, filmat la New York.

Acum are și această Dacia 1304 Papuc din 1986 cu care a participat la la o expoziție auto în Manhattan, iar vizitatorii au fost foarte încântați și s-au dumirit tare greu despre ce este vorba. A cumpărat-o în anul 2022 de la doi compatrioți care au scăpat-o de la casare și au recondiționat-o, iar acum este tare mândru că mașina se afla în colecția lui.

Eduard Palaghiţă este cel care a decis să meargă de la Chicago la Los Angeles, la volanul unui automobil Dacia fabricat în anul 1977 la Mioveni. Și au fost 4.000 de kilometri plini de aventuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− doi = 3