Șoferii care nu plătesc parcarea, „vânați” cu mașini speciale

0
54

Începând cu 1 iulie, Parking București utilizează patrule cu radare mobile pentru a identifica instantaneu șoferii care nu își plătesc locurile de parcare. Compania municipală va avea la dispoziție două mașini cu radare mobile și 16 mașini fără radar pentru a monitoriza cele 28.000 de locuri de parcare cu plată din centrul Capitalei. Aceste locuri, marcate cu dungă albastră, sunt gestionate de Primăria Capitalei prin intermediul Companiei Parking București. Începând din martie 2023, s-a introdus un tarif unitar de 5 lei/oră pentru aceste locuri de parcare, iar utilizatorii au opțiunea de a achiziționa abonamente.

Șoferii care nu plătesc parcarea în București sunt„vânați” cu mașini speciale

Radarul mobil poate verifica numărul de înmatriculare și plata locului de parcare în mai puțin de o secundă, identificând rapid mașinile care sunt parcate fără a achita tariful corespunzător sau fără a deține abonament de zi, lunar sau tarif orar.

Șoferii care nu respectă plata locurilor de parcare vor primi amenzi, dar și o fotografie care evidențiază locul, data și ora unde nu s-a mașina a fost parcată neregulamentar. Această tehnologie modernă permite o constatare și înregistrare eficientă a contravențiilor, oferind dovezi clare în caz de contestații și evitând astfel întârzierile în procesul juridic.

Este important de menționat că un autoturism poate primi mai multe amenzi într-o singură zi dacă este găsit parcat în aceeași locație pe o perioadă îndelungată. Această măsură are scopul de a asigura respectarea regulilor de parcare și de a încuraja utilizarea corectă a locurilor de parcare în centrul orașului București.

Cât plătesc bucureștenii pentru un loc de parcare marcat cu albastru

-parcarea se plătește de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar -tariful unitar este de 5 lei pe oră;

-pentru acest interval orar este disponibil, pentru persoanele fizice, juridice și instituții și un abonament de 30 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună;

-pentru riverani, abonamentul va fi de 50 de lei pe lună sau de 500 de lei pe an.

În cazul tarifelor pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice și instituții publice:

-abonamentul este valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în toată zona unică de tarifare;

-plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Tarifele de parcare se pot achita prin următoarele modalități:

Tichete preplătite;

Tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru);

SMS;

On-line, utilizand platformele/aplicațiile electronice specifice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ sapte = 11